Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na zámku Kostka bude opäť veselo, ale niečo je inak. Do kín prišla Aristokratka vo vare, objaví sa aj Helena Vondráčková

Po úspechu komédie Posledná aristokratka príbeh rodiny Kostkových pokračuje v snímke Aristokratke vo vare.

26.01.2024 06:00
Aristokratka vo vare Foto:
Záber z filmu Aristokratka vo vare.
debata

Po úspechu komédie Posledná aristokratka dorazilo do kín ďalšie pokračovanie príbehu rodiny Marie Kostkové z Kostky. Snímku Aristokratka vo vare nakrútil opäť Jiří Vejdělek podľa knižnej predlohy jedného z najpredávanejších súčasných českých autorov Evžena Bočka. Divákom ponúkne ďalšiu várku vtipných situácií, ktoré so sebou prináša „aristokratický“ život na rozpadajúcom sa zámku.

Palma Čítajte aj Chátrajúca Palma: Opustený areál továrne sa zmení na novú štvrť, prizná industriálnu históriu

Dej sa posunul zo zimnej romantiky do rozkvitnutej jari a v hlavných úlohách sa opäť objaví mladá aristokratka Marie (Yvona Stolařová), jej rodičia Vivian a Frank (Tatiana Dyková a Hynek Čermák), a ich „služobníctvo“: kuchárka Tichá (Eliška Balzerová), údržbár Krása (Pavel Liška) a kastelán Josef (Martin Pechlát).

Zábery z filmu Aristokratka vo vare Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Yvona Stolařová, Hynek Čermák a Tatiana Dyková...

„Druhé časti alebo pokračovanie filmov ja osobne nemám veľmi rada. Našťastie sa ale v tomto scenári objavilo niekoľko nových a veľmi výrazných postáv, ktoré život na zámku osviežia svojou prítomnosťou a zároveň spôsobia nemalé problémy,“ prezradila Eliška Balzerová.

Jej postava pani Tichej sa podľa reakcií fanúšikov stala jednou z najobľúbenejších. „Od premiéry v roku 2019 mi vďaka nej fanúšikovia Aristokratky často nosia namiesto kvetov fľašu orechovky. Mám už dosť slušné zásoby,“ dopĺňa predstaviteľka zámockej gazdinej s dokonalou trvalou, ktorej jemnú „špičku“ milujú diváci všetkých vekových kategórií.

Eliška Balzerová na zábere z filmu Aristokratka... Foto: Forum Film
Aristokratka vo vare, Eliška Balzerová Eliška Balzerová na zábere z filmu Aristokratka vo vare.

Jednou z nových postáv je živelná pohroma menom Deniska. „Deniska príde na zámok, kde je podľa nej strašná nuda a nemá do čoho pichnúť, a tak si začne zábavu vyrábať sama. Organizuje prehliadky pre návštevníkov, ktorým rozpráva úplné nezmysly. Okrem toho sa skamaráti s Maxom, takže Marie začne, samozrejme, žiarliť. Nebude to s ňou skrátka jednoduché,“ prezradila s úsmevom Simona Lewandowska, ktorej postava na filmovom plagáte tieto slová len potvrdzuje.

Záber z filmu Aristokratka vo vare. Foto: Forum Film
Aristokratka vo vare Záber z filmu Aristokratka vo vare.

Okrem Denisky sa diváci môžu tešiť aj na pána Švába z hygieny (Tomáš Jeřábek) a jeho priateľku (Petra Nesvačilová). „Moja postava je Vostrá. Šárka Vostrá. Miestna chiropraktička. Profesionálka, ktorá miluje pána Švába," popísala svoju úlohu Petra. „No a Šváb je taký upätý a zásadový, ale vo vzťahu skôr oddaný, až taký podpapučový typ, dalo by sa povedať,“ dopĺňa Tomáš.

Záber z filmu Aristokratka vo vare. Foto: Forum Film
Aristokratka vo vare Záber z filmu Aristokratka vo vare.

Tvorcovia majú prichystané aj ďalšie prekvapenia a novinky. „Občas nás bolo pred kamerou naozaj veľa a ja som bol fascinovaný, ako Jirka Vejdělek stíhal zaznamenať každý detail. Každému z nás dával nejaké pripomienky, aby sme sa vo výsledku zladili. Nechápem, ako dokáže všetko vidieť, je výborný,“ zveril sa Pavel Liška, predstaviteľ obľúbenej postavy hypochondrického údržbára pána Krásu.

Pavel Liška, Martin Pechlát a Eliška Balzerová... Foto: Forum Film
Aristokratka vo vare Pavel Liška, Martin Pechlát a Eliška Balzerová na zábere z filmu Aristokratka vo vare.

Vo filme si zaspievala aj Helena Vondráčková. „Bola som veľmi potešená, keď mi prišla ponuka, aby som v jednej často zaspievala. Je to pre mňa veľká česť, pretože na ten film, čo som počula, boli ohromne pozitívne ohlasy. Scenár som si prečítala po ceste na natáčanie a musím povedať, že som sa dlho tak nebavila,“ povedala česká legendárna speváčka.

Tvorcovia pripravovali film opäť najmä na juhomoravskom zámku Milotice, kde sa celá Aristokratka zrodila, a kde sa už stala aj súčasťou prehliadok. Spisovateľ Evžen Boček je v Miloticiach totiž kastelánom. „Samozrejme to bola prvá voľba. Okrem puncu autenticity sú pán Boček a jeho manželka úžasní hostitelia a vo všetkom nám vyšli v ústrety. Nemohli sme si vybrať lepšie,“ objasnil režisér filmu Jiří Vejdělek to, prečo sa nakrúcalo práve v Miloticiach.

Záber z filmu Aristokratka vo vare. Foto: Forum Film
Aristokratka vo vare Záber z filmu Aristokratka vo vare.

„Na ďalšie filmové pokračovanie svojho príbehu som veľmi zvedavý. Čítal som scenár a zdá sa mi, že je to tentokrát také ráznejšie, ostrejšie, že je tam oveľa viac fórov. Myslím, že sa to s nástupom Denisky ešte viac odpichne,“ uzavrel kastelán, spisovateľ a milá duša tohto projektu Evžen Boček.

Komédia Aristokratka vo vare vznikla v produkcii spoločnosti Evolution Films. Koproducentmi sú Česká televízia, slovenská spoločnosť PubRes a innogy, film podporili Štátny fond kinematografie a Juhomoravský filmový fond. Distribútorom je spoločnosť Forum Film, ktorá film do slovenských kín uviedla vo štvrtok 25. januára. Pozrite si trailer:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Aristokratka vo vare