Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hollywoodsky gigant je na predaj: Ak dôjde k spojeniu spoločnosti s Warner Bros., všetko sa zmení

Dve veľké filmové štúdiá sa môžu spojiť, spoločnosť Paramount je na predaj.

21.12.2023 11:36
hollywood Foto:
Ilustračná fotografia.
debata

Mediálna spoločnosť Paramount je na predaj. Spoločnosť je súčasťou takzvaného Big Five, teda piatich najväčších štúdií v USA. Na scéne je už aj potenciálny záujemca, píše Fortune. Podľa ich informácií už prebiehajú rokovania Paramountu s Warner Bros..

Spojenie týchto dvoch spoločností by bolo naozaj veľkou udalosťou, hoci rokovania sú zatiaľ len v počiatočnom štádiu a nie je isté, že k nejakej dohode dôjde.

Igor Matovič Čítajte viac Matovič je odvrátenou stranou stromčeka, Harabin sa teší na šalát. Slováci sa zabávajú aj pred Vianocami

David Zaslav, výkonný riaditeľ Warner Bros. Discovery Inc., sa v utorok v New Yorku stretol s Bobom Bakishom, jeho náprotivkom v Paramount Global, aby prediskutovali možnú dohodu. Keby k spojeniu naozaj došlo, pod jednu strechu by sa dostalo množstvo televíznych a vysielacích staníc ako sú HBO a CBS. Prípadná fúzia by pravdepdoobne čelila aj kontrolám zo strany federálnych úradov.

Obe spoločnosti čelia problémom kvôli faktu, že mnohí spotrebitelia rušia predplatné káblových televízií, pretože uprednostňujú streamingové služby. Náklady na prevádzku streamingových služieb sú pritom vyššie a financie tak nie sú dostatočné. Prípadná fúzia by tak mohla byť zaujímavým riešením problémov oboch spoločností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Warner Bros. #Paramount