Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do kín prichádza veľkolepý Napoleon: Kritici nešetria chválou, Francúzi však majú opačný názor

V kinách si môžeš pozrieť veľkolepý film Napoleon, od Francúzov však tvorcovia schytali poriadnu dávku kritiky.

23.11.2023 10:47
Zábery z filmu Napoleon Foto:
debata (3)

Už teraz si v slovenských kinách môžeš pozrieť film Napoleon, ktorý zaujal už prvými trailermi. Prvé zábery zaujali divákov po celom svete a mnohí majú od filmu vysoké očakávania. Za filmom stojí uznávaný režisér Ridley Scott, ktorý má za sebou filmy ako Gladiátor či Kráľovstvo nebeské. Aj divácke ohlasy sú zatiaľ prevažne pozitívne, niektorí zahraniční kritici dokonca tvrdia, že ide o najlepšie Scottovo dielo.

Kritici zase vyčítajú filmu jeho dĺžku, až priveľa vtipných momentov a taktiež to, že si režisér pri niektorých historických udalostiach doprial voľnosť a nedržal sa reality na 100 %. Ďalší Scottovi vyčítajú, že Napoleona len málo kritizoval a nedostatočne zachytil jeho prehnanú túžbu po moci.

Zábery z filmu Napoleon Čítajte viac Veľkolepé bojové scény a pohľad na dušu Napoleona. Film legendárneho Ridleyho Scotta uvidíme už čoskoro

Podľa portálu Deadline sú najkritickejší práve Francúzi. Tí mu vyčítali, že film nie je historicky presný a že sa až príliš zameriava na Napoleonov vzťah s manželkou. Režisér Scott im odpovedal svojrázne: „Francúzi nemajú radi ani samých seba a diváci, ktorí film v Paríži videli, si ho zamilovali.“

Na film si však treba spraviť vlastný názor – v slovenských kinách ho nájdete už dnes a neskôr ho budete môcť nájsť na Apple TV+.

Prečo je film výnimočný?

Diváci sa môžu tešiť nielen na prepracované scény plné vojenských lodí, muškiet, diel a streľby ale aj na prepracované vojenské stratégie. Film by mal byť naozaj veľkolepý, malo by ísť o jedno z najväčších diel režiséra Scotta, ktorý je známy svojou vášňou pre detaily.

Film režiséra Ridleyho Scotta Napoleon Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky

Legendárny režisér Sir Ridley Scott je známy svojou záľubou pre veľké príbehy a pre skutočnú filmárčinu na úkor počítačových efektov. V snahe o čo najväčšiu autenticitu tak napríklad uvidíme obrovské výpravné scény, kde do boja proti sebe tiahnu armády stoviek komparzistov s vernými replikami diel a iných zbraní, s výstrojom a výcvikom, aký vo svojej dobe dostávali skutoční vojaci. Scény by tak mali byť naozaj uveriteľné a premyslené do najmenšieho detailu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Napoleon