Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľkolepé bojové scény a pohľad na dušu Napoleona. Film legendárneho Ridleyho Scotta uvidíme už čoskoro

Už v novembri sa v slovenských kinách objaví historický film, ktorý má potenciál získať Oscara.

22.10.2023 09:00
Zábery z filmu Napoleon Foto:
debata (3)

Príbeh o vzostupe a páde muža, ktorý prišiel odnikiaľ a ovládol všetko, o Napoleonovi, príde do kín 23. novembra 2023. Od filmu sú veľké očakávania a to nielen vďaka veľmi zaujímavej téme, ale najmä vďaka režisérovi.

Legendárny režisér filmov Marťan, Votrelec, Blade Runner či Gladiátor, Ridley Scott, vo svojej najnovšej výpravnej historickej dráme rozpráva o skutočnom chlapovi, ktorý to z vojaka dotiahol na generála a stal sa ikonickým francúzskym cisárom. Nejde však o životopis slávneho muža, film ho odhaľuje najmä ako človeka, ukazuje ho z úplne inej stránky, ako bolo doteraz možné.

Tvorcovia Napoleona teraz odhaľujú už druhý oficiálny trailer epickej historickej drámy o outsiderovi, ktorý sa stal ikonickým francúzskym cisárom.

Scott sa veľmi zblízka pozerá na cestu k moci tohto legendárneho francúzskeho cisára, geniálneho vojenského vizionára a nemilosrdného politického stratéga. Nie je to však len taká hocijaká charakterová štúdia.

Na detailoch záleží

Diváci sa môžu tešiť nielen na prepracované scény plné vojenských lodí, muškiet, diel a streľby ale aj na prepracované vojenské stratégie. Film by mal byť naozaj veľkolepý, malo by ísť o jedno z najväčších diel režiséra Scotta.

sexistický kix Čítajte viac Šialený bizár slovenskej reklamy: Nominácie na Sexistický kix tento rok poriadne prekvapili

Legendárny režisér Sir Ridley Scott je známy svojou vášňou pre veľké príbehy a pre skutočnú filmárčinu na úkor počítačových efektov. V snahe o čo najväčšiu autenticitu tak napríklad uvidíme obrovské výpravné scény, kde do boja proti sebe tiahnu armády stoviek komparzistov s vernými replikami diel a iných zbraní, s výstrojom a výcvikom, aký vo svojej dobe dostávali skutoční vojaci. Scény by tak mali byť naozaj uveriteľné a premyslené do najmenšieho detailu.

Film režiséra Ridleyho Scotta Napoleon Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky

Čo sa skrýva za vodcovskou fasádou?

V centre pozornosti, ako legendárny muž s kamennou tvárou a povestným generálskym klobúkom, stojí oskarový Joaquin Phoenix. Vanessa Kirby (seriál Koruna, Mission Impossible – Odplata) hrá cisárovnú Josephine, jeho polovičku. „Fascinovalo ma, že takýto pozoruhodný chlap ide práve dobyť Moskvu, a pritom je posadnutý myšlienkou, čo teraz robí jeho žena doma v Paríži,“ hovorí Scott.

Dunaj, Čítajte viac Vyhrotený príbeh, obrovská dráma, diváci bez dychu: Nová séria Dunaja totálne šokovala

Josephine vidí podstatne hlbšie do vášní za pozoruhodnou vodcovskou fasádou, aj prostredníctvom jej postavy odhalíme cisárové skryté stránky. Scenár napísal David Scarpa, ktorý so Scottom spolupracoval na filme Všetky prachy sveta.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #Ridley Scott #Napoleon #kinofilm