Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jedno je perfektné, druhé na šrot: Legendárne autá z Vlka z Wall Street idú do dražby

Už o pár týždňov sa autá z dnes už legendárneho filmu dostanú do dražby.

12.11.2023 00:00
záber z filmu vlk z wall street Foto:
debata

Film „Vlk z Wall Street“ sa zapísal do povedomia každého filmového fanúšika ako kasový trhák, ktorý dosiahol tržby presahujúce 400 miliónov dolárov. Vo filme bolo niekoľko legendárnych scén, ktoré sa navždy zapísali do histórie kinematografie. Zaujímavosťou tiež je, že tento film sa vyznačuje veľkým množstvom nadávok. Podľa niektorých zdrojov sa v ňom slovo „f*ck“ a jeho varianty objavia viac ako 500-krát, čo film radí medzi rekordérov v tejto kategórii.

barbenheimer Čítajte viac Barbie a Oppenheimer sa stretnú v spoločnom filme. Režisér prezradil bizarné detaily

Teraz sa však vo svete hovorí najmä o autách, ktoré diváci poznajú z legendárnej scény. V nej sa Leonardo DiCaprio, v úlohe silne omameneho Jordana Belforta, všatkými silami snaží dostať k vozidlu a nohou otvára dvere spolujazdca. V takomto stave auto šoféruje po meste, kde môžeme vidieť sériu nehôd, zrážok až kým ho nezadrží polícia.

Dražia sa obe autá

Počas natáčania filmu boli použité dve autá. Obe teraz mieria do aukcie – v decembri sa v New Yorku bude dražiť nepoškodené auto, v Abu Dhabí sa v novembri bude dražiť auto, ktoré po legendárnej scéne skončilo značne poškodené.

Autá z flmu Vlk z Wall Street Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky

Jedno Lamborghini Countach sa v súčasnosti nachádza v aukčnej sieni a je v perfektnom stave. Toto vozidlo sa objaví na Týždni luxusu v New Yorku 8. decembra. Jedná sa o špeciálnu edíciu s doplnkami od známeho dizajnéra Horacia Paganiho.

Okolo zničeného Lamborghini Countach koluje množstvo špekulácií. Najrozšírenejšia teória hovorí, že režisér a koproducent Martin Scorsese trval na použití skutočného Lamborghini Countach, pretože nebol spokojný s replikou tohto exkluzívneho športového vozidla. Toto auto by sa malo už čoskoro dostať do dražby v Abu Dhabí.

Cena sa odhaduje v miliónoch

Lamborghini Countach z filmu „Vlk z Wall Street“ je výnimočné nie len pre svoju filmovú slávu po boku Leonarda DiCapria, ale aj ako jedna z finálnych verzií legendárneho modelu – 25th Anniversary verzia. Pod jeho charakteristickou klinovitou kapotou sa ukrýva 5,2-litrový motor V12 s výkonom 449 koní, schopný zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 294 km/h.

Charlie Sheen Čítajte viac Charlie Sheen sa po rokoch vracia: Objaví sa v novinke od tvorcu Dva a pol chlapa

Aukčná sieň RM Sotheby's, ktorá bude vozidlo ponúkať na dražbe v New YOrku, očakáva veľký záujem. Cena by sa mohla pohybovať v rozpätí od 1,5 do 2 miliónov dolárov. Na rovnakú sumu sa odhaduje aj cena zničeného auta, ktoré sa bude dražiť v Abu Dhabí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #Vlk z Wall Street