Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Strach sa bude dať krájať! Najdesivejší film tohto roka uvidia všetci Slováci

Streamovacia služba HBO Max príjemne prekvapila. Tohtoročný hororový hit Mníška 2 je od 27. októbra je už dostupný pre všetkých fanúšikov strachu.

27.10.2023 06:00
mníška, Foto:
Horor Mníška 2 je od 27. októbra dostupná na HBO Max.
debata

Do slovenských kín Mníška s druhým pokračovaním vtrhla len začiatkom septembra. Démonická rádová sestra sa prvýkrát objavila na plátnach kín vo filme V zajatí démonov 2, v ktorom získala kultové postavenie a dočkala sa vlastného filmu.

RTVS logo Čítajte aj Množia sa špekulácie okolo definitívneho konca televíznej stálice. Čo na to hovorí RTVS?

V príbehu sa presunieme do roku 1956. Vo Francúzsku je zavraždený kňaz a všetko nasvedčuje tomu, že jeho smrť má na svedomí démonické zlo, ktoré sa neprestalo šíriť, hoci sa zdalo, že nad ním ľudstvo zvíťazilo. Odvážna mladá rádová sestra Irene, ktorá už démonovi Valakovi v podobe desivej mníšky čelila, sa s ním bude musieť stretnúť na novom mieste znova, aby zabránila tomu najhoršiemu…

Action Čítajte aj Lacný reťazec otvára už trinástu predajňu. Zamestnancov hľadá aj v ďalších mestách

V úlohe odvážnej sestry Irene sa vráti hororovým fanúšikom dobre známa Taissa Farmiga, obľúbená vďaka seriálu American Horror Story. Rolu démonickej mníšky si zopakuje Bonnie Aarons, ktorú sme videli vo filmoch Mullholland Drive či Stiahni ma do pekla. Jednu z nových rádových sestier stvárni mladá herečka Storm Reid, jeden z najväčších začínajúcich talentov Hollywoodu, ktorý sme mohli doceniť v seriáli Eufória, ale aj v tohtoročnom trileri Nezvestná.

Baneery Dráčika Čítajte aj Dráčik má názor na všetko. Konflikt Izraela a Palestíny má podľa majiteľa jednoznačný dôvod

„Myslím, že mierime do väčšej temnoty,“ povedal režisér Michael Chaves pre uznávaný filmársky magazín SFX. Dodal, že jeho zámerom bolo neuberať na strašidelnosti, ale namiešať ju v správnom pomere s drsnosťou a intenzitou zážitku. „Rozhodne je tento film násilnejší než sú očakávania od filmov zo série V zajatí démonov,“ dodáva filmár, ktorý už s previazaným svetom hororov má svoje skúsenosti – nakrútil tretiu časť série V zajatí démonov s podtitulom Prinútil ma k tomu diabol, ale aj film Kliatba kvíliacej ženy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Halloween #Mníška 2