Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fenomén Barbie ovládol kiná na celom svete. Je z neho kasový trhák, na konte už má viac ako miliardu dolárov

Barbie začala trhať rekordy už pri júlovej premiére.

10.09.2023 06:00
Barbie Foto:
Zábery z filmu o legendárnej Barbie.
debata (1)
talent, Čítajte aj Jojka odštartovala novú sériu Talentu: Televízia má na konte najsledovanejšiu šou na Slovensku

Film Barbie režisérky Grety Gerwig, v ktorom bábika stvárnená herečkou Margot Robbie vymení svoj ružový fantazijný domov za skutočný svet, sa stal celosvetovo najzárobkovejším filmom roka. Utŕžil už 1,38 miliardy dolárov a prekonal tak príjmy doteraz najúspešnejšieho filmu Super Mario Bros. vo filme, ktorý zarobil 1,36 miliardy dolárov.

Barbie tiež pomohla kinám v Spojených štátoch dosiahnuť prvýkrát od pandémie covidu-19 hranicu štyroch miliárd dolárov. Analytici neočakávali, že sa kinám podarí dosiahnuť tento míľnik, ale úspech Barbenheimera – filmov Oppenheimer od Christophera Nolana a Barbie, ktoré boli uvedené v rovnaký deň v júli – zvýšil tržby nad minuloročnú celkovú sumu 3,4 miliardy dolárov.

Expendables 4 Čítajte aj 10 kinotipov na september: Adrenalín so Stathamom a Stallonem, české sci-fi s Ondríkom i nová kapitola After

Barbie začala trhať rekordy už pri júlovej premiére, keď zarobila 162 miliónov dolárov, čo je tento rok najviac. Bola to tiež najúspešnejšia premiéra pre film režírovaný ženou a Barbie je teraz aj najzárobkovejším filmom režírovaným ženou.

V slovenských kinách je Barbie rovnako najnavštevovanejším filmom roka, doposiaľ si ju pozrelo 223 569 divákov a na tržbách zarobila 1,59 milióna eur. Oppenheimer sa na ňu doťahuje, na konte má 195 218 divákov a tržby 1,58 milióna eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Barbie #návštevnosť kín