Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

České sci-fi vyvolalo na svetových festivaloch nadšené ovácie. Diváci sa môžu tešiť aj na Milana Ondríka

Novinka Bod obnovy zabodovala na filmových festivaloch.

15.08.2023 10:45
Bod obnovy Foto:
Vo filme Bod obnovy sa diváci môžu tešiť aj na herca Milana Ondríka.
debata

Filmová sci-fi novinka Bod obnovy ešte pred uvedením do kín na Slovensku a v Česku zabodovala v zahraničí. Svetovú premiéru mala na filmovom festivale v Južnej Kórei, európsku v Karlových Varoch a zaujala aj na festivaloch vo Švajčiarsku, Kanade, Chorvátsku a Srbsku. Už teraz sa filmu podarilo tiež získať distribútorov v USA, Kanade, Austrálii, Nemecku, Rakúsku, Grécku, Holandsku, Belgicku, Taliansku a Veľkej Británii.

The Bear Čítajte aj August na Disney+: Dlhoočakávané pokračovanie seriálového hitu, trhák od Marvelu a nielen to!

Prvý český sci-fi film režiséra Roberta Hloza bol po dlhých desiatkach rokov jedným z najvýraznejších titulov tohto ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch, kde sa mu po premiére v sekcii Special Screenings dostalo standing ovations. Pozrieť si ho prišiel aj český prezident Petr Pavel, ktorý si práve tento film vybral z festivalového programu.

Český prezident Petr Pavel navštívil MFF v... Foto: Profimedia
Petr Pavel Český prezident Petr Pavel navštívil MFF v Karlových Varoch. Z festivalového programu si vybral film Bod obnovy.

Príbeh, ktorý sa odohráva v blízkej budúcnosti, jeho diváci porovnávajú s mnohými kultovými sci-fi filmami, svojím umiestnením do Prahy a jej okolia a vizuálnymi efektami je však unikátny a podporuje predstavivosť, ako by mohla naša spoločnosť vyzerať za necelých dvadsať rokov.

Vo filme sa predstavia Andrea Mohylová, Matěj Hádek či Karel Dobrý, zo slovenských hercov sa diváci môžu tešiť na Milana Ondríka a Richarda Stankeho.

Zábery zo sci-fi filmu Bod obnovy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Filmu nechýbajú dramatické momenty.

Reakcie svetových médií na Bod obnovy:

  • „Mimoriadne očakávaný… Impozantný a napínavý… ambiciózny a pôsobivo prepracovaný celovečerný debut. Vizuálne efekty v Bode obnovy sú na svetovej úrovni…“ (The Film Verdict)
  • „Štýlový, komplexný príbeh. Hloz je určite meno, ktoré si treba v budúcnosti všímať.“ (screendaily.com)
  • „Sci-fi, ktoré úspešne prekračuje lokálne hranice. Bod obnovy je kriminálny film v štýle noir, ktorý sa mieša so špekulatívnou sci-fi.“ (cineuropa.org)

Napínavý príbeh sa odohráva v roku 2041, keď technológia zaručí lepší život a ľudia budú môcť platiť za jeho predĺženie. Každý človek, ktorý zomrie neprirodzenou smrťou, má právo na oživenie. Stačí si každých 48 hodín pravidelne vytvárať digitálnu zálohu svojej osobnosti – bod obnovy. Existuje však hnutie, ktoré sa snaží túto zásadu sabotovať.

Agentka Em má teraz v rukách prípad, v ktorom boli porušené základné pravidlá a bod obnovy obete bol vymazaný. Prípad nie je taký jednoduchý, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, a jeho dôsledky siahajú až do najvyšších poschodí politických inštitúcií.

Kriminálka Anděl Čítajte viac Režisér Bebjak žne úspechy v Česku. Pokračovať bude jeho legendárny seriál, nastavil nové štandardy kriminálok Len pred pár dňami bol zverejnený prvý trailer, z ktorého je zrejmé, že pátranie bude prebiehať vo vizuálne atraktívnom svete blízkej budúcnosti, plnej futuristických budov a technológií:
Video

Snímka vznikla v koprodukcii Česka, Slovenska, Poľska a Srbska. Producentom filmu je spoločnosť Film Kolektiv, koproducentmi sú slovenská spoločnosť D.N.A. Production Rasťa Šestáka a Petra Bebjaka, Česká televízia, Film Produkcja (Poľsko) a Mali Budo (Srbsko). V kinách bude mať premiéru 21. septembra 2023.

Plagát filmu Bod obnovy. Foto: Continental film
Bod Obnovy Plagát filmu Bod obnovy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Bod obnovy #DNA Production