Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Remake Pyšnej princeznej: Jedna z najkrajších českých rozprávok dostane nové spracovanie

Pozrite si prvé fotografie a teaser filmu.

03.07.2023 06:00
pyšná princezná, Foto:
Počas Vianoce nemôže na televíznych obrazovkách chýbať rozprávka Pyšná princezná.
debata (5)

Kto by nepoznal rozprávku o princeznej Krasomile z Polnočného kráľovstva, ktorá sa odmietne vydať za kráľa Miroslava zo susednej krajiny. Rozprávka Pyšná princezná bola nakrútená ešte v roku 1952 a stala sa najnavštevovanejším filmom v kinám. Prišlo si ju pozrieť 8,2 milióna ľudí a neskôr sa stala vianočnou stálicou televíznych obrazoviek.

Braňo Mišík Čítajte aj Režisér Braňo Mišík: Vo filme je veľký kus z môjho života. Možno najväčší, aký som v nejakom projekte mal

Jedna z najkrajších českých filmových rozprávok vznikla na motívy rozprávky Boženy Němcovej Potrestaná pýcha. V jej príbehu príde ohrdnutý kráľ Miroslav za krásnou princeznou Krasomilou v prestrojení za záhradníka a postupne ju zbavuje nadutosti, sebectva a rozmarnosti. Táto premena však nevyhovuje skorumpovaným kráľovým radcom, a tak sa obaja zaľúbenci musia vydať na útek z kráľovstva a spoznať život obyčajných ľudí.

Oravský hrad Čítajte aj Na Oravský hrad sa nasťahovali filmári. Nakrúcajú vianočnú rozprávku pre RTVS

Princeznú Krasomilu nezabudnuteľne stvárnila Alena Vránová, kráľa Miroslava Vladimír Ráž a dopleteného starého kráľa Stanislav Neumann. Jeho hlášky ako „Odvolávam, čo som odvolal, a sľubujem, čo som sľúbil.“ zľudoveli.

Remake čiernobieleho filmu

Po viac ako sedemdesiatich rokoch sa pripravuje nové spracovanie rozprávky, ktorá však tentokrát dostane animovanú verziu. A tvorcovia sľubujú atraktívny celovečerný film pre dnešného detského i dospelého diváka.

Animovaný remake rozprávky Pyšná princezná Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Rozprávka Pyšná princezná príde do kín ako...

„Nové spracovanie filmovej rozprávky Pyšná princezná sa mi od začiatku zdalo ako dobrý a odvážny nápad. Mám za sebou niekoľko adaptácií pôvodne filmových predlôh na divadelné javisko. Presnejšie povedané na javisko bábkového divadla. V tomto prípade síce nejde o divadlo, ale o nové prerozprávanie hraného filmu animovanými postavami s použitím najmodernejších technológií,“ hovorí režisér Radek Beran s tým, že čiernobiele prevedenie filmu predstavovalo najmä pre najmladšiu generáciu určitú divácku bariéru.

Nová animovaná Pyšná princezná má naplánovanú premiéru v kinách na rok 2024, pozrite si teaser:

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #animované filmy #Pyšná princezná