Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Český sci-fi film, ktorý vyzerá svetovo. Pozrite si prvú upútavku a zábery z nakrúcania

Novinka Bod obnovy príde do kín v septembri toho roka.

08.05.2023 06:00
Bod obnovy Foto:
Záber z nového filmu Bod obnovy.
debata

Prvými zábermi z nakrúcania a tzv. „teaser trailerom“ sa predstavuje filmová sci-fi novinka od našich západných susedov, ktorá však vznikla aj za slovenskej účasti. Popri českej produkčnej spoločnosti Film Kolektiv sa na snímke podieľala aj slovenská D.N.A. Production, ktorá má na svojom konte úspešné filmy ako Trhlina, Správa či Jozef Mak.

batman, the batman, colin farrell, Čítajte aj Najprv skvelý film a čoskoro výnimočný seriál: Takto vyzerá ikonický zločinec na prvých záberoch

Nikto nezomrie predčasne

Príbeh prenesie divákov do roku 2041, kedy majú všetci ľudia ústavné právo prežiť „jeden celý život“. Ak sa vám stane nehoda, ste oživení a môžete pokračovať ďalej vo svojom dovtedajšom žití. Stačí si každé dva dni pravidelne vytvárať digitálnu zálohu svojej osobnosti, takzvaný „bod obnovy“. Lenže zaslúži si vôbec ľudstvo právo na druhú šancu?

sociálne siete zdieľanie Čítajte aj Slovenské instagramové hviezdy: Astronomický nárast sledovateľov, rebríčku kraľujú modelky

Podobnými otázkami bude sužovaná hlavná hrdinka filmu – detektívka, ktorá dostane za úlohu vyriešiť vraždu jedného z autorov technologického riešenia, ktoré obnovuje životy. Prvá ukážka zatiaľ neprezrádza mnoho detailov z deja, ale je zrejmé, že pátranie bude prebiehať vo vizuálne atraktívnom svete blízkej budúcnosti, plnej futuristických budov a technológií.

Zábery zo sci-fi filmu Bod obnovy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Filmu nechýbajú dramatické momenty.

V hlavných úlohách sa publiku predstavia Andrea Mohylová, Matěj Hádek, Václav Neužil ml. či Jan Vlasák. Zo slovenských hercov sa môžeme tešiť na Milana Ondríka alebo Richarda Stankeho. Bod obnovy je celovečerným debutom talentovaného režiséra Roberta Hloza, ktorý má na svojom konte oceňované krátke filmy a už počas vysokoškolského štúdia koketoval s kriminálnymi i sci-fi žánrami.

Do slovenských kín snímku prinesie 21. septembra distribučná spoločnosť Continental film. Pozrite si prvú upútavku:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Bod obnovy #DNA Production