Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: 14 kinotipov na marec: Nový Shazam, John Wick, Creed aj Vreskot

Jonáš Karásek Čítajte rozhovor Režisér filmu Invalid: Hoci je to drsná čierna komédia, nakoniec diváka pohladí

Villa Lucia

Komédia o prvej láske a poslednej vlámačke rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy Luciu (Hana Vagnerová). Cyril (Juraj Hrčka) si kvôli nej lieči nervy v psychiatrickej liečebni po niekoľkých teatrálnych pokusoch o samovraždu. Keď sa jej chce v rámci terapie za všetko ospravedlniť, jeho kamarát Gorazd (Michal Kubovčík) pred ním musí utajiť, že je s Luciou zasnúbený. Svätopluk (Martin Meľo) chce dať starú partiu dokopy a navždy urovnať nevyriešenú minulosť. Nastáva noc plná akcie a komických situácií…

Ostrov

Jiří Langmajer, Jana Plodková a opustený ostrov v tropickom raji. To sú aktéri dobrodružnej romantickej komédie, v ktorej manželia, ktorí už nechcú byť spolu, ukončia katastrofálnu dovolenku po havárii lietadla niekoľkomesačnou robinsonádou na opustenom tropickom ostrove. Aby sa zachránili a prežili v divočine, nezostáva im nič iné, len ukončiť hádky a spory a opäť nájsť k sebe cestu.

Buď chlap!

Pavlovi (Jakub Prachař) už ťahá na štyridsiatku, no ešte stále býva s mamou a chýba mu odvaha robiť v živote to, čo by ho skutočne napĺňalo. Získa ju až vo chvíli, keď stretne svoju detskú lásku Terezu (Tereza Ramba) a prežije s ňou dobrodružnú noc. Rozhodne sa stať skutočným chlapom a prihlási sa na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerom (Ondřej Sokol), ktorý vyučuje všetko od rúbania dreva až po zvádzanie žien.
Voyo 2023 Čítajte aj Koleník, Maštalír, Marcinková aj Lišková! Top slovenskí herci mieria do ambicióznych seriálov

Zatmenie

Konverzačný triler s nádychom cynickej komédie, v ktorom zohráva dôležitú úlohu jedna autonehoda. Pre žiadneho jej účastníka nie je fatálna, možno preto k nej nikto nevolá políciu. V nepríjemnej situácii sa na pozadí temnej lesnej kulisy odhaľujú charaktery všetkých zúčastnených. A navyše sa začína stmievať… Traja muži rozpumpujú na hrane zimy mrazivú drámu, ktorá ukáže svetu tú najchladnejšiu možnú tvár. Hrajú Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Ján Jackuliak, Tereza Švejdová a Albert Čuba.

Bastardi: Reparát

Bývalý učiteľ Majer (Tomáš Magnusek) je prepustený z väzenia v rámci prezidentskej amnestie. Vonku nikoho nemá, no prekvapivo sa ho ujme bývalý rómsky spolužiak Ivan (Zdeněk Godla), ktorý žije a pracuje v rómskom gete ako asistent učiteľa. Dobre pozná všetky problémy rómskej komunity a chce, aby mu Majer pomohol s ich vzdelávaním. Ich spoločným cieľom je znovu otvoriť školu, v ktorej Majer kedysi učil a istý čas ju aj viedol. Netuší však, že ho stále sleduje bývalý mafiánsky boss Dostál (Jiří Krampol), ktorý sa rozhodne pomstiť smrť svojho syna a vnuka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry