Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Len pred pár mesiacmi v kine a teraz už v telke! Na HBO sa valí tento superhrdina

Nestihli ste zájsť do kina? Nevadí! Pod dvoch mesiacoch prichádza Black Adam na HBO Max.

16.12.2022 06:00
black adam, dwayne johnson, Foto:
Black Adam je mimoriadne zaujímavým charakterom. Rozhodne nie je tradičným hrdinom, no film by si zaslúžil prepracovanejšie spracovanie.
debata

Black Adam by sa dal charakterizovať ako antihrdina, ktorý sa vymyká všetkým zabehnutým šablónam a charakteristikám. Zároveň pre väčšinového diváka je pomerne neznámym pojmom, keďže DC primárne tlačilo vpred svojich áčkových hrdinov typu Superman.

dunaj, dunaj k vašim službám, Čítajte aj Markíza prináša svoj najväčší risk! Na obrazovky mieri jej prvý historický seriál

Základný príbeh siaha 5 000 rokov dozadu, keď vo fiktívnej krajine Khandaq je národ v područí tyrana, ktorý hľadá démonickú silu. Cesta k nej vedie skrz vzácny minerál a z neho vyrobenú korunu. V súčasnosti je krajina znova v područí novodobých uzurpátorov a znova sa pátra po tejto korune. Pri honbe sa z nadprirodzeného väzenia dostáva Black Adam. Ten rozhodne nemá záujem niekoho zachraňovať, nechce byť klasický hrdina.

neskoro večer, silvester, Čítajte aj Silvester na RTVS: Kopec premiérovej zábavy s najúspešnejšími televíznymi reláciami roka

Black Adam sa vydáva na svoju jedinečnú cestu za spravodlivosťou v našom modernom svete. Na jej konci sa však bude musieť rozhodnúť, na koho stranu sa prikloní.

Takto vyzerá akčný film Black Adam Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Záber z filmu Black Adam.

Režisér Jaume Collet-Serra si bol vedomý limitov a film zaobalil dobre fungujúcimi akčnými scénami, aby sa prehlušili nefungujúce reáliami v príbehu. A to vždy na divákov funguje. Napokon sa odchádza z kina s pocitom, že to bola zbesilá vizuálna akcia, ale veľmi sa ťažko rozpamätáva, čo chcel básnik týmto filmom povedať.

iveta, Čítajte aj Jojka potvrdila prvý seriál roka 2023: Pripravte sa na niečo, čo tu ešte nebolo

Filmové štúdio popritom všetkom musí zvládnuť nepríjemnú situáciu s filmom Black Adam, ktorý bol v kinách toto leto a mal to byť veľký hit. Napokon skončil v nelichotivej strate vo výške 100 miliónov dolárov.

Film prichádza necelé dva mesiace po premiére v kine na streamovaciu platformu HBO Max a to od 16. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Black Adam #DC Comics #HBO Max