Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Toto rozhodne nie je dinosaurie šialenstvo! Jurský svet sa, našťastie, končí...

Dinosaurie impérium sa rozrástlo

Ako išiel čas, pribudla k pôvodnému Jurskému parku dvojka a trojka a neskôr sa franšíza znovuzrodila v roku 2015 filmom Jurský svet.

Film režiséra Colina Trevorrowa zaznamenal fenomenálny úspech a dokázal, že filmoví fanúšikovia sú stále lační po prehistorických tvoroch. Dej už nebol založený na knižnej predlohe Michaela Crichtona a pôvodné postavy vystriedali nové tváre, ale diváci sa napojili a film mohol konkurovať pôvodnému Spielbergovmu Jurskému parku.

Black Adam, Dwayne Johnson Čítajte aj Dwayne Johnson konečne prichádza ako Black Adam. Pozrite si prvý oficiálny trailer k filmu!

Na ďalšom pokračovaní filmu Jurský svet, ktorý v roku 2018 vyštartoval na veľké plátna s podtitulom Zánik ríše, sa Trevorrow podieľal ako scenárista, film režíroval J.A. Bayona. Táto snímka bola prijatá omnoho vlažnejšie a rozporuplnejšie ako tá predchádzajúca.

zväčšiť Záber z filmu Jurský svet: Zánik ríše. Foto: Photo Credit: Universal Pictures
Záber z filmu Jurský svet: Zánik ríše. Záber z filmu Jurský svet: Zánik ríše.

Trevorow bol znova povolaný do boja ako režisér, pretože sa mu v roku 2015 podarilo resuscitovať Spielbergovo dielo a priviesť ho ku nevídanému kasovému úspechu. A tak sa teraz po tridsiatich rokoch dinosaurie impérium rozrástlo o šiesty film.

Z istého uhla pohľadu sa Trevorrowi podarila unikátna vec. Priviedol pôvodné postavy z Jurského parku do nového Jurského sveta, kde už fungovala úplne nová dejová línia a dal ich dohromady.

Film sa dejovo napojil na udalosti piateho filmu zo série – Jurský svet: Zánik ríše. Vtedy museli dinosaury opustiť ostrov Isla Nublar, ktorý obývali už od ich znovuzrodenia v genetickom laboratóriu. Len pripomeňme, že vedci ich vytvorili z pozostatkov krvi komárov zaliatych v jantáre pochádzajúcom z prehistorických čias. V unikátnom zábavnom parku pre rodiny mali slúžiť na vzdelávanie aj obveseľovanie. Po rokoch na ostrove začala masívna sopečná činnosť, život dinosaurov bol ohrozený a tak boli preťahovaní a vpustení do sveta medzi ľudí.

zväčšiť Záber z filmu Jurský svet: nadvláda (r. Collin... Foto: Universal Pictures
JURASSIC WORLD DOMINION, Jursky svet Nadvlada Záber z filmu Jurský svet: nadvláda (r. Collin Trevorrow, 2022)

Ľudia si teraz musia zvyknúť, že už nie sú na vrchole potravinového reťazca, niektorí sa snažia silu dinosaurov využiť vo svoj prospech, iní sa im snažia v tomto zneužívaní zabrániť a udržať svet ľudí a prehistorických tvorov v rovnováhe. Film sa snaží zistiť, aké by bolo spolunažívanie dvoch typov predátorov, ktorí sa v skutočnosti na Zemi nikdy nestretli, pretože sa minuli o milióny rokov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Pratt #Steven Spielberg #Colin Trevorrow #Jurský svet: Nadvláda