Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čo hovoria Slováci na Tajomstvá Dumbledora? Toto asi nikto nečakal...

Tretia časť Fantastických zverov má za sebou prvý víkend v kinách. Výsledky sú prekvapivé.

20.04.2022 07:00
Fantasticke zvery, Tajomstva Dumbledora, Eddie... Foto: ,
Jude Law (vľavo) a Eddie Redmayne pred svetovou premiérou filmu Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora v Londýne 29. marca 2022.
debata

Diváci si opäť dupli a rozhodli sa urobiť vlastný názor, bez ohľadu na niektoré kritické recenzie. Fantastické zvery so svojím tretím pokračovaním s podtitulom Tajomstvá Dumbledora majú na Slovensku za sebou prvý víkend na veľkých plátnach. Nikto nečakal, že takmer dva a polhodinová snímka dostane na sedadlá kín toľko divákov.

Tretí film série, ktorá dejovo predchádza príbehom o Harrym Potterovi, videlo počas premiérového víkendu 35 198 fanúšikov a fanúšičiek, po započítaní predpremiérových a sviatočných pondelkových premietaní narástol počet dokonca na 44 472 osôb.

FANTASTIC BEASTS: THE SECRETS OF DUMBLEDORE Čítajte viac Nový film od J.K.Rowlingovej zožal kritiku, nielen pochvaly. Prečo je to tak a čo si myslíme o novinke?

Film má pritom na známom portáli Rotten Tomatoes od kritikov priemerné hodnotenie iba 49%. Diváci mu ale svojim hlasovaním dožičili až 85%.

Profesor Dumbledore (Jude Law) je uznávaným čarodejníkom a iba on môže zachrániť svet pred hrozbou, ktorej bude musieť čeliť. Na scénu sa totiž vracia jeho niekdajší priateľ, z ktorého sa stal najväčší súper Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) s plánom ovládnuť čarodejnícky svet a začať vojnu proti muklom (teda ľuďom bez magických schopností).

Aby porazil Grindelwalda a jeho početných nasledovníkov, Dumbledore musí zostaviť silný tím čarodejníkov, na scénu sa vďaka tomu vracia magizoológ Mlok Scamander (Eddie Redmayne) a ďalší hrdinovia a hrdinky z predchádzajúcich častí. Osud ľudstva visí na vlásku – podarí sa ho zachrániť?

zväčšiť Jude Law počas svetovej premiéry filmu... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Tajomstvá Dumbledora, Fantasticke zvery, Jude Law Jude Law počas svetovej premiéry filmu Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora v Londýne 29. marca 2022.

„Dumbledore je mimoriadne obľúbenou a obdivovanou postavou v histórii, ktorá zľudovela. To, že som mohol ísť naspäť a porozumieť, čo ho formovalo, ako sa vysporiadal s trápeniami a problémami, ktoré mal ako mladý muž, a mohol som tiež pochopiť, prečo sa vydal alebo nevydal na určitú cestu, alebo prečo si ktorú cestu vybojoval, aby sa stal mužom, ktorým vieme, že sa stal, je pre herca pokladom, pretože vie, že tá cesta bude bohatá,“ povedal o svojej úlohe Jude Law.

Za najnovším prírastkom v rámci série Fantastické zvery sa po uplynulom veľkonočnom víkende drží Ježko Sonic 2, ktorý pritiahol do kín celkovo už viac ako 95-tisíc divákov. Na tretej priečke je film Šťastný nový rok 2: Dobro došli, ktorý má na konte už celkovo 165 434 divákov.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový rebríček #Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora #Fantastické zvery