Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Nový film od J.K.Rowlingovej zožal kritiku, nielen pochvaly. Prečo je to tak a čo si myslíme o novinke?

Dumbledore ťahá pozornosť

zväčšiť Záber z filmu Fantastické zvery: Tajomstvá... Foto: Continental Film
rev-1-FB3-TRLR-0051 High Res JPEG Záber z filmu Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora. Jude Law ako Dumbledore aj s partiou čarodejníkov, ktorí sú na strane dobra.

Postáv je tu pomerne veľa a ani jedna nie je hlavná, niektoré zanikajú a nemajú šancu zažiariť. Najviac v popredí je Dumbledore, ktorého viaceré tajomstvá sa divákovi postupne vyjavujú. Opäť sa potvrdilo, že Jude Law ako hlavný hrdina nikdy nie je zlá voľba. Je to navyše jedna z mála postáv, ktorá ide viac do hĺbky. Jeho osobné chyby, hoci konané nevedomky, mu dodávajú plnší charakter. Stále ale nie je hlavnou postavou a táto roztrieštenosť pri blockbusteroch nikdy neveští nič dobré.

Menej výrazný je tu Mlok Scamander (Eddie Redmayne), ktorý sa v tejto časti presúva svojím významom do úzadia. Je treba povedať, že postaviť sériu filmov na takejto nemastnej-neslanej postave je hazard, pretože nejde o žiadneho ťahúňa. Minimálne nie ťahúňa v zmysle filmových megahitov. Ušiel by ako hrdina nezávislej kinematografie.

netflix, disney+ Čítajte aj Toto bude ostrý súboj streamovacích gigantov! Disney+ ide tvrdo po Netflixe

Charakter Gellerta Grindelwalda je priamočiaro zadefinovaný, hlavný záporák má smer jasne daný a zdanlivo nemá čo pokaziť. Dánsky herec Mads Mikkelsen ho nezruinoval, úlohy sa svojím neherectvom zhostil bravúrne.

zväčšiť Záber z filmu Fantastické zvery: Tajomstvá... Foto: Continental Film
Fantastické zvery, Tajomstvá Dumbledora, Mads Mikkelsen, Grindelwald Záber z filmu Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora, v ktorom si dánsky herec Mads Mikkelsen zahral Grindelwalda.

Kto sleduje dianie, vie, že Mikkelsen nahradil Johnnyho Deppa, ktorý bol štúdiom Warner vyzvaný ešte pred nakrúcaním trojky, aby odstúpil pre obivnenie z domáceho násilia. Mikkelsen je ten typ herca, ktorý neplýtva emóciami, stačí sa mu iba postaviť pred kameru s dobre naučeným textom, čakať na červené svetielko a jednoducho existovať. A hoci to vyznieva banálne, také jednoduché to vôbec nie je. Mikkelsen je majster autentického, civilného prejavu.

zväčšiť Záber z filmu Fantastické zvery: Tajomstvá... Foto: Continental Film
Fantastické zvery, Tajomstvá Dumbledora, Credence, Ezra Miller Záber z filmu Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora, v ktorom Credence v podaní Ezru Millera zistí, kto je jeho otec.

Väčší priestor dostala aj postava Credencea Barebona v podaní Ezru Millera, ktorého pôvod bol nejasný už od prvej časti. Fantastické zvery: Dumbledorove tajomstvá konečne prinesú viac odpovedí ako otázok v súvislosti s touto nešťastnou existenciou. Jeho postava absolvuje najväčší vývoj v celej filmovej sérii a zamieša kartami.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #Jude Law #filmová recenzia #Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora