Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bude ostrý súboj streamovacích gigantov! Disney+ ide tvrdo po Netflixe

Koncom mája sa proti sebe postavia dva najočakávanejšie seriály prvej polovice tohto roka!

14.04.2022 07:00
netflix, disney+ Foto:
Koncom mája si sily zmeria Netflix s Disney+ v boji seriálov.
debata

Bude to boj Stranger Things vs. Obi-wan Kenobi! Presne 27. mája nedočkavých divákov, po takmer troch rokoch čaká prvá polovica štvrtej série Stranger Things a najnovšie sa v tento deň uvedie aj fanúšikmi Star Wars dlhoočakávaná a vymodlená miniséria Obi-wan Kenobi, ktorá je priamym pokračovaním filmovej Epizódy III.

stranger things, Čítajte aj Absolútna bomba! Netflix zverejnil dychberúce zábery z návratu svojho hitu

Pôvodne sa tieto dva veľké seriály nemali stretnúť v jeden deň, Disney+ dlhšie komunikovala premiéru 25. mája, no pred pár dňami prišiel zaujímavý zvrat. Zaujímavé je, že oba seriály sa nemusia obávať o to, že by boli menej sledované, keďže patria pod krídla streamovacích služieb. Pôjde však o boj o vyššie čísla v rámci premiérového víkendu. Všetkým je jasné, že oba tituly zbúrajú rebríčky obľúbenosti divákov, no bude to kto z koho.

bridgerton, Čítajte aj Spokojný Netflix: Jeho seriál zbúral rekordy sledovanosti, no nová séria je slabá

Stranger Things, vzhľadom na dlhú pauzu vo vysielaní, sa predstaví s extra dlhými epizódami, práve preto Netflix rozdelil túto sezónu na dve polovice. Prvé štyri časti sa predstavia práve 27. mája, zbytok od 1. júla. Je predpoklad, diváci si sledovanie epizód rozvrhnú počas víkendu a tým sa vytvorí rekord v sledovanosti. Disney+ nechce zostať pozadu, preto Star Wars minisériu posúva takisto bližšie k víkendu.

Síce sa premiéra Obi-wana Kenobiho posunie iba o dva dni, Disney+ chce trpezlivosť fanúšikov Star Wars odmeniť, sprístupní prvé dve epizódy zo šesťdielnej série. Teraz sa ukáže, ako sa oba seriálové megahity popasujú v diváckej priazni. Stihnú si fanúšikovia oboch seriálov pozrieť oba seriály počas premiérového víkendu? Alebo jeden dostane prednosť pred druhým? Ktorý bude ťahať za kratší koniec?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Stranger Things #Disney+ #seriál Obi-Wan Kenobi