Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Nový film od J.K.Rowlingovej zožal kritiku, nielen pochvaly. Prečo je to tak a čo si myslíme o novinke?

Divák rád prižmúri oko

Už novinárska premiéra fillmu v preplnenej veľkej kinosále s technológiou IMAX v bratislavskom centre Bory Mall naznačila, že ide o mimoriadne očakávanú udalosť. Špičková kvalita zvuku a obrazu rozhodne znásobili zážitok a to možno považovať za mimoriadne rozumný ťah od slovenského distribútora Continental Film. To sú presne faktory, ktoré zavážia pri celkovom dojme z filmu. Čarodejnícke bitky a trikové zábery dostanú šancu vyznieť naplno a takýto zážitkok je neporovnateľný so sledovaním filmu na sebelepšom domácom zariadení. Divák v špičkovom kine prižmúri oko nad všeličím, aj nad prepálenou stopážou, ktorá je aktuálne problémom mnohých filmov.

bridgerton, Čítajte aj Spokojný Netflix: Jeho seriál zbúral rekordy sledovanosti, no nová séria je slabá

Dej takmer dva a polhodinového filmu sa začína pár rokov po udalostiach z predchádzajúcich dvoch častí. Hneď na začiatku sa stretáva budúci riaditeľ čarodejníckej školy v Rokforte Albus Dumbledore (Jude Law) s temným čarodejníkom Gellertom Grindelwaldom (Mads Mikkelsen). V úvodnej scéne filmu vyjde najavo prvé tajomstvo (ktoré už dávno tajomstvom nie je) že Dumbledore je gay. To vyzradila J.K.Rowlingová už v roku 2007 a veľké odhalenie sa teraz tak celkom nekonalo. Z úvodu sa divák dozvie tiež, že v mladosti sa dobrácky Dumbledore zaplietol do milostného vzťahu so zákerným čarodejníkom.

Títo dvaja kedysi vytvorili magický prívesok, v ktorom sa spája krv oboch čarodejníkov a nie je možné, aby proti sebe niekedy napriamo bojovali.

Film Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Dumbledore a jeho magický prívesok, kvôli...

Keďže Grindelwald sa netají tým, že chce prevziať nadvládu nad čarodejníckym svetom a začať vojnu s ľudským svetom, Dumbledore musí zakročiť.

Prizve si partiu čarodejníkov a musia vymyslieť plán, ako Grindelwalda aj napriek „paktu o neútočení“ poraziť. Lebo nejde o útok, ale o obranu čarodejníckeho sveta a ľudstva. Zdá sa vám to povedomé? Áno, takýchto paralel si dospelý divák v kine všimne viackrát.

Mlok Scamander, jeho brat a ďalší čarodejníci (a aj jeden muklovský pekár) prichádzajú, aby spolu zrealizovali niekoľko paralelných operácií, ktoré majú zmiasť Grindelwalda a jeho opozičnú partiu čarodejníkov z temnej strany.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #Jude Law #filmová recenzia #Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora