Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spokojný Netflix: Jeho seriál zbúral rekordy sledovanosti, no nová séria je slabá

Druhá séria hitu Bridgeton prepísala rebríčky najsledovanejších titulov na Netflixe.

14.04.2022 07:00
bridgerton, Foto:
Druhá séria Bridgertonu ovládla až 92 krajín sveta. Slovensko nie je výnimkou.
debata
veľká noc rtvs, Čítajte aj Veľká noc na RTVS: Bohatý duchovný program, ale aj obľúbené zábavné relácie

Nové pokračovanie prišlo k divákom 25. marca, po 15 mesiacoch čakania. Produkcia nabrala výrazné meškanie kvôli obmedzeniam spôsobenými pandémiou. Očakávania boli obrovské. Prvá séria Bridgertonu doslova opantali milióny divákov po celom svete. Seriál plný vášne, sexu, ale aj hľadania pravej lásky vo svete, kde vládne prísny bontón a etiketa vo viktoriánskom Londýne spravil z hercov megahviezdy. Netflix bol mimoriadne spokojný, možno aj prekvapený. Asi len málokto by očakával takýto masívny úspech.

netflix, disney+ Čítajte aj Toto bude ostrý súboj streamovacích gigantov! Disney+ ide tvrdo po Netflixe

Ešte pred premiérou druhej série potvrdil nakrúcanie tretej a štvrtej sezóny a dokonca vznikne aj spin-off seriál. Plány s touto značkou sú veľkolepé, no streamovací gigant ešte môže v budúcnosti tvrdo naraziť. Druhá séria je jednotkou vo viacerých krajinách, Slovensko nie je výnimkou. No aktuálne nakrútené časti ťažia z úspech prvej série. Diváci sú prirodzene zvedaví, či tvorcovia pokračovali v nastolenom trende a očakávali poriadne pikantnú druhú sériu. Tá sa však nedostavila.

veľká noc joj, Čítajte aj Veľká noc na Jojke: Obľúbené seriály úplne nezmiznú. ťahúňom má byť film o Karlovi Gottovi

Nová séria sa zmenila na akúsi telenovelu, kde sa v drvivej väčšine len špekuluje, intriguje, postavy sa nezmyselne doťahujú a to bez všetko bez väčšej pointy. A chýba tam aj povestný sex, ktorý bol veľmi vkusne doplnený do deja.

veľká  noc, Čítajte aj Veľká noc na Markíze: Lákavejší program až večer, Let's Dance, chýbať bude Druhá šanca!

Najnovšie pokračovanie ide v šľapajach knižnej predlohy, čiže každá séria mapuje strasti a slasti vybraného potomka klanu Bridgertonovcov, ktorý si musí nájsť manžela či manželku. Druhé pokračovanie sa zameralo na najstaršieho syna Anthonyho (Jonathan Bailey). Ten ako správca rodinného majetku a hlava celého klanu niesol od mladého veku na svojich bedrách veľkú ťažobu povinností a svojho postavenia. Tragická smrť jeho otca pred jeho očami spôsobila, že bol tvrdý, nekompromisný, uzavretý, prísny. Vedel, čo chce od svojej budúcej ženy. Musela spĺňať viaceré tvrdé podmienky, aby mohla niesť titul vikomtky, no lásku nehľadal.

Nateraz sa očividne fanúšikovia klanu Bridgertonovcov nechali ešte opantať, no neskrývajú sklamanie. Ak tvorcovia nepridajú a neprehodnotia prístup, tak ďalšie série už tak jednoznačne nemusia zopakovať rekordné čísla.

Premiérový víkend druhej série prepísal hodnoty sledovanosti. Bridgerton sa vyšplhal na samý vrchol. Je najsledovanejším anglicky hovoriaci seriál v histórii Netflixu. Počas prvého víkendu po uvedení zinkasoval neuveriteľných 193 miliónov hodín zhliadnutí. Doteraz najsledovanejší seriál Netflixu je Money Heist, ktorého posledné časti majú na konte 201,9 milióna hodín zhliadnutí. Avšak nejde o anglicky nakrútený seriál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Bridgerton