Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tom Cruise opäť ako špičkový letec Maverick! Pozrite sa, ako vyzerá pokračovanie Top Gunu

Unikátne letecké zábery bez trikov boli jeho podmienkou, aby sa do projektu zapojil.

27.03.2022 07:00
Top Gun Maverick5 Foto:
Tom Cruise na zábere z filmu Top Gun: Maverick (2022).
debata

Tom Cruise sa vracia ako Maverick v sequeli k filmu Top Gun z roku 1986, kde si zahral elitného pilota stíhačiek. Očakávaný film Top Gun: Maverick sa po mnohých odkladoch dostane do kín v máji tohto roka.

Dej filmu predstaví Maverick aj po 30 rokoch v službe v námornom letectve patrí k špičke, získava pochvaly a vyznamenania. Je jediný, kto za posledných 40 rokov zostrelil tri nepriateľské lietadlá, no napriek tomu ho nikdy nepovýšili. Lebo je rebel, ktorý počúva len sám seba.

Michal Kollar Čítajte aj Ultimátum má viac trikov ako prvý Pán prsteňov, hovorí režisér Michal Kollár

Pri trénovaní oddielu absolventov Top Gunu na nebezpečnú špecializovanú misiu sa dostane do potýčiek s nadriadenými. Tvárou v tvár neistej budúcnosti je Maverick konfrontovaný so svojimi najhlbšími obavami, ktoré vyvrcholia v misii vyžadujúcej si od jej členov najvyššiu obetu.

Tom Cruise vo filme Top Gun: Maverick Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Tom Cruise na zábere z filmu Top Gun: Maverick...

Pokračovanie filmu o špičkových letcov sa podujal nakrútiť všestranný režisér John Kosinski, ktorý nakrútil snímky Tron: Dedičstvo (2010) či drámu Hrdinovia ohňa (2017). S Tomom Cruisom sa stretol dávnejšie pri nakrúcaní akčného sci-fi Oblivion: Nevedomí z roku 2013.

Tom Cruise prvý raz o pokračovaní Top Gunu oficiálne prehovoril už pred 22 rokmi, v roku 2000. Svoju účasť podmienil tým, že v ňom budú skutočné lietadlá a originál letecké zábery, žiadne zelené pozadia a v počítači vytvorené plošné CGI zábery. Dokonca aj zábery z kokpitu sú nakrútené počas skutočných letov. V praxi to ale znamenalo, že veľká časť štábu musela absolvovať rozsiahly tréning, aby odolala fyzickým nárokom tlakov G-force.

Pozrite si trailer k filmu Top Gun: Maverick:
Video

Okrem Toma Cruisa v úlohe rebelanta Mavericka nezostal nikto z pôvodnej zostava špičkových pilotov, nastúpila mladšia herecká generácia. Výnimkou je Val Kilmer, o ktorom sa ale tiež dlho nevedelo, či bude na novom projekte participovať, pretože zápasil s rakovinou hrdla. Začiatkom roka 2020 ale tvorcovia potvrdili, že si zopakuje svoju úlohu Toma „Icemana“ Kazanského.

Dátum premiéry snímky Top Gun: Maverick bol už päťkrát preložený a dostane sa do kín 26. mája. Posúva sa aj premiéra ďalšieho filmu s Tomom Cruisom – Mission: Impossible 7, ktorý fanúšikovia uvidia v kinách až v roku 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Cruise #trailer #Top Gun #filmové premiéry #Top Gun: Maverick