Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Daniel Radcliffe zasadil úder fanúšikom! Nechce byť znova Harrym Potterom

Stretnutie v Rokforte po 20 rokoch bol iba výlet, nie začiatok novej éry.

19.03.2022 08:45
Daniel Radcliffe Foto: ,
Herec Daniel Radcliffe predstavil v New Yorku novinku The Lost City.
debata

Začiatkom tohto roka sa fanúšikovia najznámejšieho čarodejníka na svete tešili z opätovného, mimoriadne nostalgického stretnutia tria Daniel Radcliffe – Rupert Grint – Emma Watsonová. V špeciáli Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu z produkcie HBO Max sa zvítali po dvoch dekádach od premiéry prvého filmu Harry Potter a Kameň mudrcov spolu s ďalšími hercami a režisérmi potterovských filmov v pôvodných kulisách.

Pre fanúšikov svitla nádej, že nerozlučnú trojicu mladých čarodejníkov z Rokfortu uvidia znova vo filmovej adaptácii divadelnej hry Harry Potter a Prekliate dieťa. Zatiaľ to ale nevyzerá, že by sa také niečo mohlo podariť. Minimálne predstaviteľ hlavnej postavy sa týmto smerom nechystá vydať.

sluha národa, volodymyr zelenskyj, Čítajte aj Markíza chystá novinku! Na Slovensko mieri seriál s Volodymyrom Zelenským

Daniel Radcliffe totiž nedávno v rozhovore pre The New York Times povedal, že je rád, že sa z Pottera dostal. Aktuálne je spokojný s tým, kde je a vrátiť sa k Potterovi by bola obrovská zmena v živote.

Daniela Radclifa budete môcť najbližšie vidieť v novom filme Stratené mesto (The Lost City), v ktorom hrá so Sandoru Bullockovou a Channingom Tatumom. Premiéra filmu na Slovensku je naplánovaná na 24. marca.

Do Rokfortu sa Radcliffe vrátil spolu s bývalými hercami a režisérmi zaspomínať v špeciáli z produkcie HBO Max, ale to mu vraj úplne stačilo. „Toto nie je odpoveď, ktorú by niekto chcel počuť, ale myslím, že som sa mohol vrátiť a užiť si to, pretože to už nie je súčasť môjho každodenného života," povedal Radcliffe o návrate do Rokfortu.

Filmový Harry Potter má 20 rokov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) bol prvým...

„Nikdy nehovor nikdy, ale chlapci z Hviezdnych vojen sa vrátili späť až po 30 alebo 40 rokoch. V mojom prípade je to iba desať rokov. Nie je to niečo, čo by ma teraz skutočne zaujímalo,“ dodal Radcliffe.

Harry Potter a Prekliate dieťa je divadelná hrá, ktorá sa odohráva 19 rokov po udalostiach z poslednej knihy o Harrym Potterovi. Vystupuje v nej dospelý Harry, ktorý pracuje na ministerstve mágie a do čarodejníckej školy v Rokforte prichádza jeho syn Albus Severus Potter.

Vladimir Putin Čítajte aj Koniec ruskej propagandy v Británii: Regulátor odobral licenciu RT

Scenár k divadelnej hre napísala J. K. Rowlingová spolu so scenáristom Jackom Thornom a režisérom Johnom Tiffanym a inscenácia mala premiéru 30. júla 2016 v londýnskom Palace Theatre vo West Ende.

O jej prevedenie na filmové plátna by sa rád pokúsil napríklad Chris Columbus, režisér prvého filmu o Harrym Potterovi.

„Je to skvelá hra a deti majú skutočne správny vek na to, aby mohli hrať tieto úlohy,“ povedal Columbus. Zdá sa však, že niektoré „deti“ sa už k Harrymu Potterovi nechcú vracať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Radcliffe #Harry Potter #Harry Potter a prekliate dieťa