Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Jednoduchá lúpež sa mení na divokú jazdu v unesenej sanitke. O čom je nový triler od majstra akcie?

Divočina s majstrom explózií

zväčšiť Zľava: herci Jake Gyllenhaal, Yahya... Foto: CinemArt
Sanitka Zľava: herci Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza Gonzálezová a režisér Michael Bay pri nakrúcaní akčného trileru Sanitka.

O spolupráci s režisérom Michaelom Bayom kolujú medzi hercami legendy. Aj Jake Gyllenhaal bol pred nakrúcaním zvedavý, či nakrúcanie s majstrom explózií bude naozaj taká divočina, ako sa hovorí. „Bolo to veľmi divoké,“ zhodnotil po skúsenostiach z filmovania. Najťažšie bolo preňho nakrúcanie v stiesnených priestoroch sanitky. „Vždy som mal obrovský rešpekt k záchranárom, ale až teraz som pochopil, aké to je, rútiť sa mestom veľkou rýchlosťou a byť pritom uväznený v malom priestore, s množstvom ostrých hrán a hrotov. Bolelo nás to,“ povedal predstaviteľ Dannyho Sharpa.

Šťastný nový rok 2 Čítajte aj Pokračovanie úspešného kinohitu Šťastný nový rok prinesie Dagmar Havlovú aj talianske hviezdy

Prečo kývol na ponuku hrať v Sanitke? „Myslím si, že najmä v rámci akčného žánru je veľmi dôležité, aby bol film solídny a pevný. Jeho základ musí vo vás vyvolať pocit, že je tam dosť vecí, pre ktoré nemôžete zavesiť svoju postavu na klinec, a Sanitka fungovala od druhej sekundy, čo som ju čítal,“ povedal Jake Gyllenhaal.

Už dlho chcel spolupracovať s Michaelom Bayom, ktorého filmy ho fascinovali. Na postave Dannyho Sharpa vo filme Sanitka sa mu páčilo, že je zábavný, bláznivý a nepredvídateľný. „To je niečo, čo mám na postavách vždy rád, pretože to hercovi necháva veľa priestoru na rôzne rozhodnutia. Páči sa mi aj myšlienka, že diváci majú pocit, že postavu poznajú, a potom si uvedomia, že sa mýlili. Rád hrám v takomto svete,“ vraví Jake Gyllenhaal.

zväčšiť Jake Gyllenhaal v trileri Sanitka, ktorý... Foto: Universal Pictures/Cinemart
Sanitka, jake gyllenhaal Jake Gyllenhaal v trileri Sanitka, ktorý režíroval Michael Bay.

Danny Sharp je podľa neho zložitý človek. Vyrastal v rodine, kde bankové lúpeže a prepadnutia boli tak trochu normálne. „Bol si veľmi blízky so svojím adoptívnym bratom Willom a myslím si, že obaja našli v tejto rodine, v ktorej vládol taký chaos, vzájomnú útechu,“ opisuje svoju postavu Gyllenhaal.

Po tom, čo sa so svojím bratom odcudzí, sa snaží ale získať toto spojenie späť. „Takže je to postava, ktorá je rozporuplná. Je zvyknutý robiť jednu vec, ktorou je vykrádanie bánk, ale myslím si, že jeho zámerom vo filme je pokúsiť sa znovu spojiť so svojím bratom, ktorého veľmi miluje,“ vraví Gyllenhaal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Bay #Jake Gyllenhaal #film Sanitka