Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Šokujúci film o naivite a dôvere. Podvodník z Tinderu zvádzal ženy, dodnes splácajú jeho dlhy...

Fungoval ako podľa Ponziho schémy – vylákal peniaze od žien, ktorými financoval svoj luxusný život a niečo splatil tým, ktorým dlžil v minulosti. To sa nabaľovalo, míňal denne desaťtisíce a podľa výpovedí investigatívnych novinárov v dokumente Podvodník z Tinderu vymámil od svojich obetí viac ako 10 miliónov dolárov. Nešlo iba o ženy, svoje triky pod rôznymi identitami vyskúšal na mnohých dôverčivých ľuďoch.

Po tom, čo sa začali ozývať obete jeho podvodov, informácie o ňom sa začali šíriť prostredníctvom médií a sociálnych sietí, zostal bez zdrojov príjmov. Bol naňho vydaný zatykač vo viacerých krajinách, ukrýval sa v lacných hosteloch v Prahe a vďaka jednej z troch žien účinkujúcich v dokumente ho Interpol chytil a zatkol po pristátí na letisku v Aténach.

the-kings-man Čítajte aj Akcia a dobrodružstvo! Film o britskej tajnej službe oživí Rasputina aj Mata Hari

V Izraeli bol usvedčený z podvodu, krádeže a falšovania a odsúdený na 15 mesiacov väzenia. Vzorne sa však správal, reálne si odsedel len päť mesiacov.

Kde je Simon Leviev dnes?

Koniec dokumentu je zarážajúci aj znepokojujúci, je v ňom malý kúsok satisfakcie, ale zanecháva mnoho otázok o slepej láske a spravodlivosti. Niekde je chyba, poviete si. Nielen na strane podvodníka. V dokumente zásadne chýba akékoľvek stanovisko polície, medzinárodnej policajnej organizácie Interpol, odborníkov na tému. Nevyjadruje sa ani samotný podvodník. Ten ale bol tvorcami dokumentu vyzvaný, sám sa rozhodol pred kamerami nevystúpiť, poslal iba hlasovú správu s informáciou, že ich plánuje zažalovať.

Viac ako dvojhodinová stopáž dokumentu je aj tak dlhá a výpoveďami odborníkov by sa ešte natiahla. Dokument teda sprostredkujúca príbehy a robí akúsi osvetu, aby sa ľudia nenechali nachytať a ženy nenaleteli podvodníkom. Alebo možno tomuto konkrétnemu, kým si nenechá preoperovať tvár a nezačne s čistým štítom. Nejde o fabuláciu, jedna z hlavných postáv dokumentu vo svojej výpovedi uvádza, že sama bola pri Simonovej konzultácii s plastickým chirurgom v Prahe. Ten mu však odmietol kompletne zmeniť tvár, bezpochyby ale nájde niekoho, kto nebude disponovať takouto morálnou výbavou.

novinky kina Čítajte aj Filmové premiéry: Návrat Vreskotu, Bradley Cooper ako podvodný mentalista aj katastrofické sci-fi

Dnes je hlavný protagonista podľa dokumentu Podvodník z Tinderu na slobode na slobode a ponúka konzultácie v oblasti biznisu za 300 dolárov. Sociálne siete každý deň kŕmi ako Simon Leviev príspevkami, v ktorých predvádza svoj znovunadobudnutý luxusný životný štýl – drahé autá, dizajnérske kúsky oblečenia. Opäť je na Tinderi, tvrdí dokument. Po odpremiérovaní dokumentu na Netflixe v stredu 2. februára sa veci pohli. Ako uvádza magazín Variety, situácia sa zmenila. „Vykonali sme interné vyšetrovanie a môžeme potvrdiť, že Simon Leviev už nie je aktívny na Tinderi pod žiadnou zo svojich známych prezývok,“ uviedol v piatok Tinder vo vyhlásení pre Variety.

V piatok 4. februára už prestala byť dostupná aj jeho stránka na Instagrame, kde mal pod menom Simon Leviev viac ako 200-tisíc sledovateľov.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Podvodník z Tinderu #The Tinder Swindler