Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šokujúci film o naivite a dôvere. Podvodník z Tinderu zvádzal ženy, dodnes splácajú jeho dlhy...

Moderná láska je nebezpečná hra, hovorí dokument na Netflixe. Dozviete sa, ako sa v on-line zoznamke nenechať oklamať?

06.02.2022 06:00
ShimonHayut_TinderSwindler_AGCStudios Foto:
Shimon Hayut na zábere z dokumentu Podvodník z Tinderu.
debata (9)

Nórka Cecilie Fjellhøy žijúca v Londýne si vysnívala život ako z rozprávky a verila, že ho nájde prostredníctvom on-line zoznamky Tinder. Keď sa zoznámila so Simonom Levievom, bola presvedčená, že ho našla. Muž, ktorý sa vydával za multimilionára, syna izraelského „kráľa diamantov“ Leva Levieva, pôsobil ako vysnený princ, aj sa tak predstavoval. Drahé autá, súkromné lietadlá, obrovské kytice ruží, podmanivé vyznania. Hneď prvý deň po krátkom stretnutí na káve ju vzal do Bulharska na romantické rande a po jednej noci bolo jasné, že je to osudová láska.

zväčšiť Nórka Cecilie Fjellhøy, jedna z troch žien,... Foto: Netflix
Podvodnik z Tinderu3.jpg Nórka Cecilie Fjellhøy, jedna z troch žien, ktoré sadli na lep prvotriednemu podvodníkovi. Záber z dokumentu Podvodník z Tinderu.

Diamantový biznis je nebezpečný, nepriateľov veľa a po mesiaci romantického vzťahu potreboval Simon od svojej lásky Cecilie pomoc. Nesmel používať svoje kreditné karty, aby ho nevystopovali tvrdil jej. Postupne od nej vylákal desiatky tisícov dolárov. Keď zistila, že je to podvodník, bolo už neskoro. Sama spreneverila peniaze a zúčastnila sa podvodov, aby preňho získala prostriedky.

hra o tróny, game of thrones, drogon, Čítajte aj Rok 2022 bude nepredstaviteľne dokonalý! Blížia sa bombastické seriálové hity

Peniaze, ktorými financovala dnes už známeho podvodníka z etablovanej zoznamky, spláca ešte aj dnes a bude ešte dlho. Podobne ako jeho ďalšie obete. Rozhodla sa, že aj za cenu vlastnej diskreditácie svoj príbeh zverejní. Sprístupnila všetky správy, ktoré si vymenili, videá, ktoré sama nakrútila aj hlasové správy od neho. Vrátane vyhrážok, keď sa snažila od neho získať svoje peniaze späť a spolu s novinármi odhalila jeho identitu.

Realita napínavejšia ako triler

Producentka Felicita Morrisová sa zamerala na podvodníkov na internete už vo svojom predchádzajúcom projekte, dokemntárnej sérii Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer. Pod dvojhodinovým dokumentom Podvodník z Tinderu, ktorý je v týchto dňoch je vrchole rebríčka sledovanosti na Netflixe, je podpísaná ako režisérka.

Pozrite sa na Podvodníka z Tinderu a jeho obete Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Shimon Hayut sa predstavoval okrem iného ako...

V dokumente, ktorý je vystavaný lepšie ako napínavý triler, vystupujú tri skutočné osoby – Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm a Ayleen Charlotte. Tri ženy, ktoré boli podvedené a rozhodli sa nemlčať. Ich príbehy sú pre človeka sledujúceho s odstupom toto čudné divadlo rovnako neuveriteľné ako tie, ktoré vidno v telenovelách…

Simon Leviev sa narodil ako Shimon Hayut a z rodného Izraela ušiel v roku 2011, keď nemal ešte ani 20 rokov, aby sa vyhol trestnému stíhaniu. Ako sa uvádza v dokumente, v roku 2015 si odsedel vo Fínsku dva roky za to, že podvodom vylákal peniaze od troch žien.

Podvodník z Tinderu Shimon Hayut, známy aj ako... Foto: Netflix
Podvodnik z Tinderu4 Podvodník z Tinderu Shimon Hayut, známy aj ako Simon Leviev, si žil luxusný život na úkor svojich obetí. Záber z dokumentu na Netflixe.

Následne si zmenil meno, vytvoril si identitu Simona Levieva (vo väzení mal čas si to celé dobre premyslieť) a svojimi pofidérnymi praktikami s niekoľkými pomocníkmi po svojom boku pokračoval v overenom a vylepšenom biznis modeli. S izraelsko-ruským miliardárom Levom Levievom a jeho firmou LLD Diamonds nemá nič spoločné, ako sa uvádza v dokumente a potvrdzujú to aj zahraničné médiá.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Podvodník z Tinderu #The Tinder Swindler