Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Myslí si, že je superhrdina, ale jeho výnimočnou schopnosťou je všetko pokaziť

Nová francúzska crazy komédia je paródiou na filmy o superhdinoch. Pozrite si trailer!

19.01.2022 13:16
Badman foto2 Foto:
Badman je paródia na filmy o superhrdinoch.
debata

Rozhodol sa zachrániť svet, ktorý o to ani nestojí a jeho “superschopnosti” ani nepotrebuje. Volá sa Badman a verí tomu, že je povolaný byť novým Spider-Manom či Batmanom. Lenže je to skôr novodobý inšpektor Clouseau, okolo ktorého zúri iba chaos.

V novej francúzskej crazy komédii Badman je skrachovaný herec Cedric lúzer na pohľadanie, odsúdený životom na večný neúspech. Od priateľky dostane kopačky a jeho kamoši, sestra aj otec už nadobro stratili nádej, že by z neho raz niečo mohlo byť.

Francúzska paródia na superhrdinov Badman Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Badman je paródia na filmy o superhrdinoch.

Keď však Cedric dostane vo filme hlavnú úlohu superhrdinu Badmana, začne sa v jeho živote blýskať na lepšie časy. Teraz konečne nadišla jeho veľká chvíľa a má šancu všetkým to ukázať!

Cedrica nová filmová rola úplne pohltí, jeho nezvratný osud večného smoliara však opäť zasiahne do hry. Cestou domov z natáčania má autonehodu a stratí pamäť. Keď sa preberie, je stále oblečený ako Badman a presvedčený o tom, že je skutočným neohrozeným superhrdinom s jasným poslaním – zachrániť svet. Čo ak ale jeho prirodzenou superschopnosťou je všetko pokaziť?

HBO jan Čítajte aj Novinky na HBO: Oscarový film, love story, akcia aj snímky pre náročnejších

Otázne je, či sa svet nemá chrániť pred Badmanom.

Komédiu Badman nakrútil herec a režisér Philippe Lacheau so svojou skupinkou komikov. Ich filmy, v ktorých si v minulosti uťahovali napríklad z akčných a špionážnych filmov či zo žánru found-footage, sú vo francúzskych kinách pravidelne veľkými hitmi. Snímky ako Alibi na mieru, Prázdniny all exclusive či Vezmi si ma, kamoš mali úspech aj u slovenských divákov.

novinky kina Čítajte aj Nálož v kinách: Princezná Diana, pavúčí muž, oceňovaný muzikál aj dokument o Kunderovi

Podľa tvorcov si film užijú tak fanúšikovia komiksových filmov, ako aj ľudia, ktorí im veľmi neholdujú.

„Pri sledovaní Badmana sa zasmejete, aj keď o celom tom superhrdinskom univerze vôbec nič neviete. Fanúšikovia komiksov od Marvela a DC si však navyše užijú aj skryté narážky či odkazy na svoje obľúbené filmy, ktoré sa objavujú v titulkoch, kulisách, menách postáv, nápisoch a podobne,“ odkazuje režisér a zároveň predstaviteľ hlavnej úlohy Philippe Lacheau.

Pozorným divákom určite neujdú vtipné narážky na Spider-Mana od režiséra Sama Raimiho, na rôzne verzie Batmana či na Jokera v podaní Joaquina Phoenixa.

Pozrite si trailer ku komédii Badman, ktorá príde 24. marca do našich kín sj s českým dabingom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trailer #superhrdina #filmové novinky #Badman