Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Toto sa veľmi ťažko pozeralo! Už dlho sa neobjavil na plátnach takto zbytočný film

Smeruje Spiderman k totálne pohrome?

Po zhliadnutí potitulkovej scény ešte viac očividné, že ďalší Venom vznikol iba kvôli nej, aby štúdio Sony podčiarklo fakt, že má opäť v pazúroch zlatú baňu v podobe Spidermana, ktorého si uzurpoval opäť od Marvelu. Práve tento komiksový gigant v posledných rokoch túto ikonickú postavu doslova vzkriesil po tom, čo Sony zlyhalo na celej čiare. Teraz, keď je pavúčí hrdina na vrchole slávy si ho zase habe k sebe a chce, aby rekordné tržby opäť tiekli týmto smerom. Filmové štúdio má so Spidermanom veľkolepé plány a chce si budovať vlastný prepojený vesmír a len kvôli tomuto fakty, očividne, vznikol film Venom: Carnage prichádza.

vilo rozboril, rozboril, Čítajte aj Potupa pre Rozborila: Jojka odsunula jeho reláciu a ani to nepomohlo

Ak však Sony pojme ďalšie filmy nielen so Spidermanom, tak ako druhé pokračovanie Venoma, tak fanúšikov tohto žánru čaká katastrofa a kvalitatívne dno.

Dej druhého Venoma by sa dal zhrnúť do niekoľkých viet. Je tu opäť Eddie Brock v podaní skvelého Toma Hardyho, ktorý sa snaží nájsť cestu ako v symbióze žiť s Venomom. No nedarí sa im to. Venom potrebuje k prežitiu ľudské mozgy a čokoládu. Eddie, pochopiteľne, mu mozgy nedodáva, žijú v absurdnej bubline spolu s dvoma sliepkami, ku ktorým si Venom vybudoval citové puto. Eddiemu sa podarilo zachrániť svoju pošramotenú novinársku reputáciu, inak je to klasická troska. Ušla mu príležitosť zachrániť aj svoj dlhoročný vzťah.

Následne prichádza na scénu Cletus Kassady (Harrelson), ktorý má k Eddiemu silné puto, nedopatrením sa doňho dostane kúsok z Venoma, zrodí sa jeho „červený syn“ Carnage a Kassady – odsúdený sériový vrah – uniká z cely smrti a začne terorizovať mesto. Vzniká pohnútka pre obe osoby – Carnage chce zabiť Venoma, Kassady sa chce dostať k svojej uväznenej láske. Stret je nevyhnutný…

pán profesor, tomáš maštalír, Čítajte aj Toto zabolelo! Pán profesor skopnutý na svoje minimá, Sestričky naďalej dole

Lenže Venom 2 naráža na fakt, že kvôli ziskom je opäť zaradený do kategórie mládeží prístupný od 13 rokov a práve toto je hrdina, ktorý nutne potrebuje byť spracovaný tvrdým štýlom s poriadne nekorektným humorom. Režisér spravil z tohto filmu obyčajnú sci-fi komédiu bez pridanej hodnoty, kde akcentuje na konflikt medzi Eddiem a Venomom. Scenár strieľa neustále hlášky medzi týmito dvoma charaktermi. Sem-tam sa podarí aj dobrý vtip, ale nedá sa ubrániť pocitu, hneď od začiatku, že s týmto filmom nie je niečo v poriadku.

Prirodzene by sa dalo očakávať, že viac pritvrdí, ale nemôže. Je limitovaný svojim ratingom. Všetko je reprodukované iba v náznakoch a to je škoda.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #Tom Hardy #Venom #oseriáloch #Venom 2: Carnage prichádza