Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa veľmi ťažko pozeralo! Už dlho sa neobjavil na plátnach takto zbytočný film

Kiná a ich neopakovateľná atmosféra pri filmovom zážitku konečne postupne ožívajú a zdá sa, že aj tento segment sa začína vracať do starých koľají. Niekoľkokrát odsunuté premiéry veľkých hollywoodskych blockbusterov sa reálne dostávajú k divákom ako na bežiacom páse. Jedným takýmto je aj druhé pokračovanie obľúbeného antihrdinu Venoma, ktoré si pod patronát vzal herec a režisér Andy Serkis (áno, je to ten, ktorý bravúrne stvárnil Gluma v Pánovi prsteňov a oživil aj iné digitálne kreatúry).

20.10.2021 07:00
venom 2, Foto:
Na plátna sa dostal komiksovými fanúšikmi cenený záporák Carnage, filmári jeho potenciál nevyužili.
debata (2)
doctor-stange-in-the-multiverse-of-madness-header Čítajte aj Ďalšie zdržanie filmov o marvelovských hrdinoch! Načo tie odklady?

Serkis dostal príležitosť ukázať, ako vezme za pačesy zbesilé komiksové spracovanie. Netajil sa tým, že chce spraviť priamočiary film, čomu zodpovedá aj minutáž – na dnešné pomery skromných 98 minút. Podľa jeho slov chcel z druhého filmu o Venomovi spraviť snímku, ktorá má rýchly spád, jasný úvod, stred a záver, bez žiadnych dejových odbočiek, ktoré by film naplnili nezmyselnou vatou, aby sa nahnali minúty. Možno by to aj dobre mienený úmysel dobre vypálil, ak by sa mu podarilo naozaj spraviť hodnotný film, hoci aj kratší. Lenže Venom tvrdo narazil do steny a to v plnej rýchlosti.

Už na konci rozporuplne vnímanej jednotky bolo jasné, že v dvojke opraty záporáka prevezme obľúbený komiksový zloduch Carnage, dokonca film mu venoval aj podtitul – Venom: Carnage prichádza. Tí, ktorí sú znalí problematiky a majú podrobne naštudované komiksy by boli aj nadšení, že štúdio Sony dalo zelenú tejto negatívnej postave, aby poriadne podkúrila Venomovi.

Nadšenie podporilo aj angažovanie brilantného herca Woodyho Harrelsona, ktorý s týmto nákladom bojoval so cťou. Lenže celému výsledku podkopol nohy samotný režisér a celý tím tvorcov. Tí spravili naozaj strategicky zlý krok a spravili z tohto filmu totálne zbytočný počin, ktorý vôbec nebol potrebný.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #Tom Hardy #Venom #oseriáloch #Venom 2: Carnage prichádza