Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto zabolelo! Pán profesor skopnutý na svoje minimá, Sestričky naďalej dole

Minulý týždeň markizáckym prime-timeovým seriálom sa vôbec nedarilo. Nohy im podkopli dve veci. V prípade Pána profesora to bol futbal, Sestričky naďalej drví konkurenčná Nemocnica.

18.10.2021 07:00
pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Pána profesora minulý týždeň zatlačil do úzadia šport.
debata
succession, boj o moc, Čítajte aj Šialená toxická rodina sa vracia! Jediné, čo má význam je boj o moc

Kým v prípade pondelkového Pána profesora sa dá predpokladať, že minulotýždňový výkon bol len jednorazovou záležitosťou a sledovanosť sa tento pondelok ustáli na svojich štandardných hodnotách, Sestričky počas utorkov sa naďalej trápia. V prípade lekárskej drámy je jasné, že túto sezónu lepšie výsledky nedosiahnu. Jojkárska Nemocnica so svojou stabilnou 500-tisícovou diváckou základňou nedovoľuje Markíze spamätať sa.

Tvrdý pád si okúsil minulý pondelok aj Pán profesor. Netradične sa prepadol na svoj najhorší výkon v rámci celej tretej série. Ani druhá séria nebola takto hlboko. Zopakoval sa scenár ako pri Superstar, ktorá takisto musela čeliť športovému prenosu uvádzanému na RTVS a musela sa zmieriť s menšou sledovanosťou. Avšak Pán profesor poriadne zaškrípal zubami, pretože minulotýždňová epizóda stratila viac ako 80-tisíc divákov.

pečie celé slovensko, Čítajte aj RTVS má nový hit! A nie je to očkovacia lotéria, táto relácia poriadne zachutila

V cieľovke 12 – 54 sa prepadol až o dva percentuálne body. Kým ostatné časti sa stabilne pohybovali vysoko nad hranicou desiatich percent, minulý pondelok seriál dokázal vybojovať 8,8% sledovanosť s trhovým podielom 25,7%. Pri obrazovkách sedelo iba 401-tisíc divákov. Pre porovnanie, týždeň predtým, Samo Vozár zinkasoval až 10,8% sledovanosť s trhovým podielom 31%. Vtedy seriál prilákal až 484-tisíc divákov. Tento výkyv je teda poriadne bolestivý.

Macaulay Culkin Čítajte aj Ten chlapec je na Vianoce zase sám doma. Aké bude nové pokračovanie nesmrteľnej klasiky?

Prečo však nastal? Opäť RTVS uviedla kvalifikačný futbalový zápas. A ako to už býva zvykom, istá časť publika vždy dá prednosť športu. Ten na Jednotke zinkasoval 5,4%, respektíve 6,2% rating s trhovým podielom 15,6%/22,9%. Pán profesor bol jednotkou na trhu, no výrazne oslabenou oproti svojim štandardným výkonom.

Minulý utorok svoj „štandardný“ výkon pre štvrtú sériu predviedli aj Sestričky. Tie sa už stabilne hýbu v podpriemeroch. Táto časť dosiahla iba 5,6% sledovanosť s trhovým podielom 16,3%.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #seriál Pán profesor