Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

August na Voyo: Nový originálny seriál s Maštalírom a nával humoru od slovenských stand-upistov

Čo prinesie streamovacia služba Voyo počas posledného letného mesiaca? Máme pre vás niekoľko tipov.

04.08.2023 06:00
Jakub Zitron Tapak, Foto:
Na Voyo diváci nájdu nový stand-up špeciál s Jakubom Ťapákom - Ruku na srdce.
debata
televízia, televízor Čítajte aj Kauza vypnutia českých staníc graduje: Orange žiada ich odstránenie, bitka medzi operátormi pokračuje

1. Matematika zločinu – Voyo originál

Na Voyo odštartovala nová trojdielna miniséria Matematika zločinu. Nové mrazivé krimi s Tomášom Maštalírom je inšpirované skutočným príbehom. Novinárke Magdalene Sodomkovej (Lucie Štěpánková) napíše z indonézskeho väzenia Tomáš Toman (Jan Nedbal). Bol zadržaný na úteku pred českou spravodlivosťou a tvrdí, že zločin, za ktorý bol odsúdený na dvanásť a pol roka väzenia, nespáchal. Do väzenia ho vraj poslal sporný posudok súdneho znalca prezývaného Matematik zločinu (Jiří Bartoška). Je možné, že by sa expert tentoraz prepočítal? Sodomková sa do Tomanovho prípadu ponára a postupne zisťuje, že na ňom veľa vecí nesedí. Môže ale veriť Tomanovej verzii udalostí?

markíza, tv markíza, Čítajte aj Koniec tajnostiam: Markíza odhalila hlavnú jesennú šou. Zabudnite na Superstar alebo Tvár...

Nový Voyo Originál vznikal v réžii oceňovaného režiséra Petra Bebjaka. „Matematika zločinu odhaľuje niečo, čoho sa všetci bojíme, a to nespravodlivosť, zlyhanie systému. Vďaka nej sa stávame svedkom niečoho, o čom sme si mysleli, že nie je vôbec možné, aby sa stalo,“ povedal o seriálovej novinke. Zaujímavosťou je, že sa hlavný hrdina, herec Jan Nedbal pred nakrúcaním stretával so svojou seriálovou predlohou Tomášom Tomanom. „Hneď ma prekvapilo, ako bol „namakaný“. V čase, keď šiel do väzenia, to bol taký chudý, vyšší chlapec a teraz to bol veľký, svalnatý a zarastený týpek, ktorého by som v živote nespoznal,“ povedal o prvom stretnutí s tým, že mal naňho asi milión otázok. Zavolali si a stretli sa.

jama levova Čítajte aj Veľká jesenná novinka potvrdená: Markíza predstaví reality šou, aká tu ešte nebola

„Možno som ho potreboval spoznať aj trochu opitého, aby odhodil všetky zábrany a bol sám sebou. Aj v tom najhoršom. Čo bol ten stav, počas ktorého sa stala ona tragédia,“ povedal herec Jan Nedbal. Ako sa mu podarilo svoju predlohu naštudovať si môžete pozrieť už teraz jedine na Voyo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo #seriál Matematika zločinu