Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Firefly Lane je späť! Záverečné epizódy prinesú rozuzlenie spletitého príbehu

Na Netflix prichádzajú posledné epizódy úspešného seriálu.

27.04.2023 06:00
Firefly Lane Foto:
Druhá polovica záverečnej série má na Netflixe premiéru 27. apríla.
debata

Tri desiatky rokov. Dve dobré kamarátky. Jeden neuveriteľný príbeh. Cesta svätojánskych mušiek (Firefly Lane) s Katherine Heigl a Sarah Chalke ako Tully a Kate sa vracia na Netflix s poslednými epizódami druhej série, ktoré definitívne uzavrú úspešný seriál.

mary bartalos, mária bartalos, mary, Čítajte aj Bývalá herečka z najsledovanejších seriálov šokovala: Láska ľudí rovnakého pohlavia nie je od Boha, väčšina sa podriaďuje diablovi

Seriál mal premiéru na Netflixe v roku 2021 a hneď sa stal hitom. Streamovací gigant tak dal zelenú druhej sérii, ktorá prišla na obrazovky koncom minulého roka. Kým prvá séria mala 10 častí, druhá ich má až 16. Netflix ju však rozdelil na dve polovice. Prvých deväť epizód uviedol na začiatku decembra minulého roka, no na ostatných sedem si museli diváci počkať. Premiéru majú až dnes, vo štvrtok 27. apríla.

Príbeh nerozlučného priateľstva sa začal ešte v... Foto: Netflix
firefly lane, Príbeh nerozlučného priateľstva sa začal ešte v čase mladosti hlavných postáv.

Vzťahová dráma sleduje Tully a Kate, ktoré sú od svojich 14. rokov najlepšími kamarátkami a priateľstvo im vydržalo tridsať rokov. Spoločne zažijú vzostupy aj pády, triumfy aj sklamania, a ich nerozlučné puto nezlomí žiadna životná skúška ani milostný trojuholník. Cesty im rozdelí až neodpustiteľná zrada, po ktorej nie je jasné, či sa ešte niekedy dokážu zmieriť.

elizabeth-olsen Čítajte aj Obľúbili ste si seriál Veľké malé klamstvá? Na obrazovky prichádza novinka od jeho tvorcov

Príbeh seriálu je pomerne jednoduchý, no vo výsledku veľmi efektný. Životy dvoch priateliek, ktoré spolu vyrastajú na Firefly Lane, ukazujú tvorcovia v niekoľkých časových úsekoch. V 70-tych rokoch, keď sú tínedžerky, potom v čase vysokej školy a prvých rokoch v zamestnaní až po začiatok nového milénia, kedy sú z nich štyridsiatničky.

Pokračoval v čase po vysokej škole... Foto: Netflix
firefly lane, Pokračoval v čase po vysokej škole...

Kým submisívna a plachá Kate pochádza zo zdanlivo idylickej rodiny, ktorá svoje tajomstvá udržuje dobre skryté, extrovertná Tully je jej presným opakom. Vyrastá v rozvrátenej rodine ako samorast, má však veľkú ambíciu byť bohatou a známou moderátorkou. A na svojom sne o jagavej budúcnosti tvrdo pracuje.

Druhá polovica záverečnej série dorazí na... Foto: Netflix
firefly lane, Druhá polovica záverečnej série dorazí na Netflix 27. apríla.

Po rokoch sa z Tully stáva milionárka, je hviezdou, ktorá má vlastnú televíznu talkshow a davy ju milujú. Paradoxne, ona samu seba nemiluje, vyhýba sa láske a záväzkom, a navonok sa prezentuje ako tvrdá osoba, ktorá nepodlieha citom. Zmení to až mladík, ktorý v nech rozdúcha nádej na normálny život. No tento príbeh nemal šťastný koniec. Kate zostáva v jej tieni, no získa si muža svojich snov a rozhodne sa pre manželstvo a materstvo. Hoci sa napokon rozvedie, opätovne si s láskou svojho života nájdu k sebe cestu.

Pre herečku Katherine Heigl bol tento seriál... Foto: Netflix
firefly lane, katherine heigl, Pre herečku Katherine Heigl bol tento seriál mimoriadne dôležitý. Po rokoch sa jej konečne podarilo vrátiť do sveta seriálov. Vzhľadom na povery, ktoré hovoria o jej komplikovanej povahe a ťažkej spolupráci.

Priateľstvo dvoch žien počas tridsiatich rokov ustálo všetky úskalia, až kým nebolo vystavené konečnej skúške a ich sa rozišli. Počas roka, kedy sa spolu neprehovorili, stále na seba mysleli a vzájomná prítomnosť im veľmi chýbala. Posledná doposiaľ uvedená epizóda sa končí šokujúcou správou o Katinom zdravotnom stave a jediným človekom, ktorý by jej mohol poskytnúť podporu v ťažkej situácii, je pre ňu Tully.

A následne príbeh ukazuje ich život v strednom... Foto: Netflix
firefly lane, A následne príbeh ukazuje ich život v strednom veku.

Dokáže skutočné priateľstvo prežiť skúšku časom? Ak ste zvedaví, ako sa spletitý príbeh napokon rozuzlí, nenechajte si ujsť záverečné epizódy. Nájdete ich už dnes na Netflixe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Katherine Heigl #Sarah Chalke #Firefly Lane