Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci pozor! Filmový megahit od Marvelu prichádza na Disney+

Doktor Strange 2 sa pomaly odoberá z veľkých plátien a dostáva sa do domácností.

22.06.2022 06:00
doctor-stange-in-the-multiverse-of-madness-header Foto:
Doktor Strange v mnohovesmire šialenstva už aj v televíziách!
debata

Len pár týždňov po premiére na veľkých plátnach kinohit Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva pristáva na streamovacej platforme Disney+.

Film zažil víťazné ťaženie po kinosálach, ktoré zahŕňa Severnú Ameriku a väčšinu krajín sveta. Zarobil približne 950 miliónov dolárov celosvetovo a podarilo sa mu to bez uvedenia v Rusku a Číne. Film bol zakázaný aj v Saudskej Arábii, keďže obsahoval LGBTQ zmienku (Disney odmietol vystrihnúť 12 sekúnd filmu, aby vyhovel cenzúre).

Megahit Doktor Strange 2 prichádza na Disney+ Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia marveloviek sa môžu tešiť na...

Spustenie streamovania Doktora Strangea 2 na platforme Disney+ je v súlade s premiérami nedávnych kinohitov Marvelu ako Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch a Eternals. Aj tie si mohli fanúšikovia pozrieť na streamovacej službe po skončení 45-dňového exkluzívneho premietania v kinách.

Vo filme Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva odomyká Marvel Cinematic Universe (MCU) multivesmír a posúva hranice ďalej ako kedykoľvek predtým. Doktor Strange (Benedict Cumberbatch) sa stretáva so starými aj novými spojencami a prechádza nebezpečnými alternatívnymi realitami. Musí sa postaviť novému tajomnému protivníkovi.

Vo filme sa stretávame aj s novými postavami – je to napríklad America Chavez (Xochitl Gomezová), mladé dievča, ktoré neovláda svoju nadprirodzenú schopnosť prechádzať alternatívnymi vesmírmi.

Seriáloví fanúšikovia spoznajú aj novú podobu Wandy z WandaVision (Elizabeth Olsenová), ktorá zažije prerod na Scarlet Witch a zohráva vo filme významnú úlohu.

Aký máme na film názor, si prečítajte v našej recenzii, ktorú sme zverejnili tesne po kinopremiére:

Benedict Cumberbatch, doktor strange, Čítajte viac Najnovší film od Marvelu: Šialený, akčný, neskutočné efekty! Toto nemôžete v kine zmeškať

Fanúšikovia Marvelu sa aktuálne môžu potešiť aj kolekciou piatich filmov o Spider-Manovi, ktoré pristáli na platorme Disney+ 17. júna. Ide o filmy? Spider-Man, Spider-Man 2, The Amazing Spider-Man, The Amazing Spider-Man 2 a Spider- Man: Návrat domov.

Zatiaľ nie sú dostupné posledné dva filmy – Spider-Man: Ďaleko od domova a Spider-Man: Bez domova, ale to je tiež len otázka času.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney+ #Doktor Strange 2 #Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva