Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najnovší film od Marvelu: Šialený, akčný, neskutočné efekty! Toto nemôžete v kine zmeškať

Filmový gigant Marvel hodil pandemické roky za hlavu. Síce mu tieto časy skomplikovali do detailov pripravené plány uvádzania svojich filmov, no počas ostatných mesiacov poriadne šliapol na plyn.

05.05.2022 10:00
Benedict Cumberbatch, doktor strange, Foto:
Benedict Cumberbatch ako Dr. Stephen Strange prežije v novom filme nečakane iné dobrodružstvo medzi realitami.
debata

Štvrtá fáza MCU (Marvel Cinematic Universe) má potenciál priniesť najväčšie filmové zážitky a to len preto, že predchádzajúcu dekádu sa budoval prefíkane prepojený multivesmír plný superhrdinov, ktorí zachraňovali svet pred skazou. Všetko odštartoval tretí Spider-Man s podtitulom Bez domova, ten bola zavŕšením trilógie a medzi fanúšikmi spôsobil ošiaľ. Tvorcom sa do poslednej sekundy podarilo utajiť hlavnú pointu filmu a prekvapujúcu účasť ostatných pavúčích mužov. Tento film bol doslova splneným snom každého komiksového fanúšika.

darth vader, obi-wan kenobi, Čítajte aj Dokonalý seriálový máj je tu! Prichádzajú nenormálne dobré televízne hity

Lenže to nebol koniec. V týchto dňoch vstupuje do kín druhá sólovka o Doktorovi Strangeovi, ktorú má pod palcom režisér Sam Raimi, režisér pôvodnej trilógie o Spider-manovi s Tobeym Maguireom. Už tento fakt naznačuje, že tento film je vo veľmi dobrých rukách a diváci môžu očakávať neočakávané, čo už naznačil samotný názov filmu: V mnohovesmíre šialenstva (Doctor Strange in the Multiverse of Madness).

Základy tomuto filmu položil už spomínaný tretí Spider-Man, keď sa ukázalo, že Doctor Strange má omnoho väčšie schopnosti, ako sa očakávalo a dokáže otvárať okná medzi alternatívnymi svetmi. Marvel tak potvrdil prítomnosť multivesmíru, čím vznikol priestor pre nekonečné možnosti filmárov priviesť k životu mnohé komiksové postavy. Najviac sa hovorí o reštarte X-Menov alebo Fantastickej štvorky.

Elizabeth Olsen a jej Scarlet Witch boli tým... Foto: Marvel Studios
elizabeth olsen, doktor strange, Elizabeth Olsen a jej Scarlet Witch boli tým najlepším, čo tento film ponúkol.

Zároveň je tu možnosť ešte viac prepojiť už existujúce filmy a hrdinov do ešte konzistentnejšieho celku, ktorého primárnou úlohou bude prinášať rekordné zisky a udržať pozornosť divákov na ďalšie roky. Marvel sa netají tým, že má veľkolepé plány a čoskoro chce predstaviť ďalšiu filmovú desaťročnú fázu.

senior year, Rebel Wilson Čítajte aj Májová ponuka filmov na Netflixe: Zábavný úlet s Rebel Wilsonovou aj Omar Sy ako policajt

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benedict Cumberbatch #Marvel #Elisabeth Olsen #Doktor Strange 2 #Doctor Strange in the Multiverse of Madness