Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Za hlúpučké označil Taraba otázky redaktorky Markízy. Tá čelí vyhrážkam a hejtom, televízia sa za ňu postavila

Minister Taraba sa dostal do slovného konfliktu s redaktorkou Markízy.

12.04.2024 10:00
debata (76)
Minister Tomáš Taraba o odstrele medveďa v Liptovskom Mikuláši
Video

Televízia Markíza sa zastala svojej redaktorky Martiny Törökovej, s ktorou sa dostal do slovného konfliktu minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) kvôli pripravovanému ústavnému zákonu o odstrele medveďov. Po Tarabovom zverejnení videa na sociálnej sieti čelila novinárka vyhrážkam a hejtom.

„TV Markíza odsudzuje útoky zo strany politikov a verejných predstaviteľov na jej novinárov a novinárky, ktorí následne čelia vyhrážkam v dôsledku výkonu svojej práce,“ uviedla televízia v oficiálnom stanovisku.

„Takýto spôsob komunikácie zbytočne zvyšuje napätie a potenciálne ohrozuje konkrétne osoby na živote a zdraví, pričom je aj v rozpore s legislatívou aktuálne prijímanou na pôde Európskeho parlamentu, ktorá má viesť k zabezpečeniu slobody médií a ich ochrany,“ zdôrazila Markíza.

parlament, Danko, Čítajte aj Štátne prieskumy preferencií a licencovanie agentúr? Odborníci zhodnotili zmeny, ktoré chce presadiť Danko

Reakciu ministra Tarabu vyvolala otázka redaktorky Martiny Törökovej, ktorá ho pred niekoľkými dňami v parlamente oslovila s otázkami o pripravovanom ústavnom zákone o odstrele medveďov. Po viacerých útokoch šelmy na ľudí chce minister ich odstrel zjednodušiť. Vláda chce likvidáciu medveďa sprísniť a umožniť jeho odstrel aj vtedy, keď nenapadne človeka, ale objaví sa bližšie než pol kilometra od mesta alebo obce. V súčasností je možná jeho likvidácia až vtedy, ak na človeka zaútočí.

Minister na otázky novinárky neodpovedal, ale prekrútil ich a vyslovil narážky na výsledky prezidentských volieb. „Toto je vaša filozofia, toto Korčokovo Slovensko, ktoré teraz vidíte v Markíze. Práve preto ste prehrali voľby,“ prehlásil Taraba.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tomáš Taraba (@tomas_taraba)

Následne zverejnil ďalšie video, v ktorom reagoval na stanovisko Markízy. „Neverím vlastným očiam ani ušiam. Televízia Markíza vydala stanovisko, že sa ohradzuje voči môjmu slovnému dialógu s novinárkou Törökovou. Všetci ste videli, ako som odpovedal na jej s prepáčením hlúpučké otázky o tom, že kde ja vidím problém s medveďmi,“ povedal vo videu.

Jana Krescanko Dibáková, Na hrane Čítajte viac Na hrane sa definitívne končí. Jojka narýchlo mení program, politickú diskusiu sťahuje z obrazovky

„„Keď sa vám nepáči, že nedostávate odpovede, aké chcete, no tak vám odpovedať nebudeme. Takže môj záver, vážená paní Töröková, týmto pádom naše rozhovory raz a navždy skončili,“ oznámil a televíziu obvinil, že roky zverejňuje zmanipulované odpovede politikov.

„Musíte si zvykať na novú realitu. Tu sa nikto pred vami plaziť nebude. My politici vaše mainstreamové médiá vôbec nepotrebujeme a kto sa nebude správať elementárne slušne voči politikom, tak my už dnes máme tu silu a komfort, že vás môžeme zhlboka ignorovať,“ dodal a Markíze odkázal, aby sa ospravedlnila za svoj prístup k politikom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tomáš Taraba (@tomas_taraba)

Politici vládnej koalície už dlhodobo útočia na spravodajstvo televízie Markíza či verejnoprávnej RTVS. Robert Fico oficiálne oznámil, že s niektorými médiami, ktoré označuje za „nepriateľské“, prerušuje komunikáciu. Označil tak denník SME, Denník N, Aktuality a televíziu Markíza. Podľa neho si neplnia povinnosť „pravdivo, všestranne a včas informovať verejnosť o činnosti orgánov verejnej moci, osobitne vlády a jej predsedu“. Televízia Markíza sa až doposiaľ k podobným prehláseniam nevyjadrovala.

© Autorské práva vyhradené

76 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Tomáš Taraba