Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Absolútne dno hoaxerov: Vytvárajú zoznamy pilotov, ktorých „si môžete uloviť“ kvôli „práškovaniu“

Slovenskom najnovšie koluje príspevok, ktorý vyzýva ľudí, aby „si ulovili pilota“, ktorý „to na nás a naše deti sype“.

27.04.2024 00:00
hoax, dezinformácie Foto:
debata

Čo môže spôsobiť dlhodobé vystavenie hoaxom? Slovenskom najnovšie koluje príspevok, ktorý vyzýva ľudí, aby „si ulovili pilota“, ktorý „to na nás a naše deti sype“. Autor príspevku vystupuje na sociálnejs ieti Facebook pod menom Top Silence a jeho profil je plný hoaxov o očkovaní, o vojne na ukrajine či o chemtrails.

Na príspevok upozornila stránky Hoaxy a podvody. „Viac ako sto zdieľaní má príspevok anonymného profilu, ktorý vyzýva ľudí, aby udávali pilotov, ktorí na nás a naše deti „to sypú“. Dodáva, že „zoznam vrahov bude priebežne aktualizovaný“,“ pí­šu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hoaxy a podvody (@hoaxyapodvody)

„V komentároch autor príspevku naráža na nejaký zoznam pilotov, ktorý plánuje čoskoro zverejniť a dokonca bez problémov priznáva, že mu je jedno, či potom „niekto bude mať zlomený nos alebo mu niekto praskne lebku o chodník, lebo vraždí ľudí, lebo má v hlave hnoj““, píše stránka.

Zverejňovanie na internete osobných údajov niekoho bez jeho súhlasu sa nazýva doxing. Je to nebezpečná praktika, ktorá môže viesť k šikanovaniu alebo až k ohrozeniu bezpečnosti danej osoby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hoaxy a podvody