Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šimkovičovej hovorkyňa šokovala: Na protestoch vraj ľudia uctievali Satana

Petra Demková zverejnila status v ktorom tvrdí, že na protestoch pred Bibianou ľudia robili okultné rituály.

03.04.2024 00:00
Petra Demková Foto:
debata (7)

Hovorkyňa ministerstva kultúry šokovala svojím statusom na sociálnej sieti Facebook. „Inak včera na tom proteste pred Bibianou (proti ministerke) títo slusnoludia robili okultné rituály. Pozrite video a k tomu popis – že čo to robia,“ píše Petra Demková. Tá bola v minulosti poslaneckou asistentkou Martiny Šimkovičovej.

„V okultizme je to gesto rukami symbolom oka Lucifera. Potom si zakrývajú prave oko (aj to presne potom robili) – na znak odmietania správnej cesty alebo cesty dobra a cesty pravdy a múdrosti (ma to všetky tieto významy). Deklarujú tým svoju príslušnosť k satanovi. To len aby bolo jasno kto je na strane dobra a kto na strane zla,“ píše na svojom Facebooku.

Pokračovala aj v komentároch. „Tá baba čo stojí pred autorom videa na zemi je “prijímateľ”. Ten čo uzemňuje, čo prijíma, aby davu bolo niečo zobrané a niečo dané,“ tvrdí. „A treba to vidieť v kontexte že výmenou vedenia Bibiany sa im berie vplyv na deti…,“ píše.

Gestá však majú úplne inú symboliku. „Ide o happening s tromi gestami. Prvé gesto – gesto smútku, dávame si ruky pod oči ako symbol stekajúcich sĺz, druhé – zakrytie úst, znak umlčania a tretie gesto – držanie za ruky ako znak solidarity,“ hovorí aktivista a bývalý postanec Ján Benčík.

Ten ešte pred rokmi mapoval Demkovej pôsobenie na sociálnych sieťach. „Na Facebooku vystupovala pod rôznymi menami. Vasilisa Premúdra, Baba Vanga, Svätá Petra. V súčasnosti tu vystupuje pod svojim menom, Petra Demková,“ písal.

V minulosti zverejňovala aj teórie, ktorými prekrúcala historické fakty. „Dunajská civilizácia (povodie Dunaja, ale zahŕňa územie od Slovenska, bez Balkán až po Grécko), používala písmo este skôr ako sumeri alebo mezopotámci. Ide o tisíce rokov pnl. Tato civilizácia poznala aj koleso, ešte pred Sumermi. Samozrejme, niektorí vedci tvrdia, ze nejde o písmo ale iba o akúsi dekoráciu tabuliek a predmetov…no coment. Stavím sa, ze by sme im este stále rozumeli,“ písala.

zuzana fialová, Čítajte viac Taraba zaútočil na Zuzanu Fialovú: Herečky sa zastala prezidentka, minister má na krku trestné oznámenie

Taktiež písala, že „staroveká egyptská civilizácia, na základe rozboru DNA múmií, má geneticky blízko k súčasnej európskej populácii, dokonca skôr východoeurópskej…" Tieto teórie sa nezakladajú na faktoch, v minulosti ich šírili napríklad kotlebovci, ktorí tvrdili aj to, že Slovania boli najstarším národom na svete.

Historické fakty prekrúcala pravidelne. „…pre mňa bez debaty je sanskrit praslovančinou alebo blízkym jazykom.“ O Slovanoch dodáva: „Slovania tu boli oveľa skor ako nám vôbec dovolia pomyslieť a zaberali sa územia ďaleko presahujúce to, čo nám dovoľuje pripustiť moderna, niekým na mieru písaná, história. Pre mňa je v tomto smere absolútne prevratná kniha Antonína Horáka „O slovanech uplne jinak“ a teda celá jeho teória. Bez tohto sa človek nepohne ďalej.“

Horák má na svedomí aj legendu o akejsi Mesačnej jaskyni, ktorá sa má nachádzať v Tatrách a cez ňu má byť možné dostať sa do stredu Zeme. Problémom je, že ju nikdy nikto nenašiel. Hľadali ju Slováci aj Američania, mnohí jaskyniari z nej mali pomotané hlavy, no nakoniec z nej zostala iba legenda.

„Kniha „O Slovanech úplně jinak“ od Antonína Horáka patrí už ku „klasickým dielam“ internetových diskutérov a trollov k téme história. Archeológovia a historici sa k nej vyjadrujú „rovnako radi“, ako fyzici a astronómovia k názorom, že človek nepristál na Mesiaci a všetko boli len hollywoodske kulisy. Skrátene môžeme povedať, že autor v knihe predpokladá, že Slovania tvoria akýsi „pranárod“, z ktorého vychádzajú skoro všetky národy sveta. Horák tvrdí, že sa mu podarilo rozlúštiť, alebo nanovo interpretovať, staroveké písma a jazyky, ako sú etruské nápisy, grécke lineárne písmo A alebo egyptské hieroglyfy. Stačí základné vzdelanie, aby človek pochopil, že autor jazyka a písma, ktoré používa na lúštenie a tvorbu svojich hypotéz, neovláda,“ napísal k spomínanej knihe Mgr. Branislav Kovár, PhD. z Archeologického ústavu SAV.

Čo sa deje v Bibiane?

Novou riaditeľkou Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana sa stala ekonómka Petra Flach. „Nová riaditeľka sa nám prišla v utorok predstaviť,“ potvrdili médiám zamestnanci Bibiany. Podľa ministerstva nová riaditeľka spĺňa kvalifikačné predpoklady.

Zamestnanci Bibiany ešte minulý utorok adresovali ministerke kultúry otvorený list, v ktorom vyjadrujú nesúhlas s neodôvodneným odvolaním predchádzajúcej riaditeľky Zuzany Liptákovej, žiadajú tiež vysvetlenie. Niekoľko ľudí už dalo výpoveď.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Bibiana #Petra Demková