Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci sa pustili do RTVS. Vadí im potetovaný moderátor, žiadajú stiahnutie relácie

RTVS má novú reláciu pre deti, niektorým Slovákom prekáža vzhľad moderátora.

03.03.2024 00:00
Expl0ited Foto:
debata (184)

Majster N im nevadil, potetovaný youtuber je už priveľa. Divákom verejnoprávnej RTVS prekáža moderátor vedeckej šou pre deti Peter „Explo“ Altof. 8-minútová relácia pre deti bola na Jednotke spustená len nedávno. Projekt Superveda chce v deťoch prebudiť záujem o vedu.

Program sa vysiela raz do týždňa, konkrétne v sobotu počas ranného bloku. Moderátor sa snaží na nudné vedecké otázky odpovedať jednoducho a s humorom, súčasťou programu sú aj pokusy a experimenty.

TikTok Čítajte viac TikTok sa chystá zakročiť proti hoaxom: Už čoskoro vzniknú ich „volebné centrá“

Program by sa dal prirovnať k niekdajšej relácii Objavy Majstra N, ktorú svojho času poznalo asi každé dieťa. Novinka z dielne RTVS vzniká v spolupráci s produkčnou spoločnosťou B Production a Nadáciou ESET.

Zatiaľ čo jedna skupina ľudí je nadšená – youtuber má potenciál získať si srdcia mladých divákov, koncept relácie je overený doma aj v zahraničí a myšlienke priviesť deti k vede sa nedá nič vytknúť – druhá skupina ľudí si neodpustila kritiku.

Dôvodom je práve výber moderátora, niektorým divákom prekážajú jeho tetovania či nalakované nechty. Pod jedným z propagačných videí, ktoré na svojom Facebooku zverejnila RTVS, sa objavili komentáre, ktoré verejnoprávnu televíziu kritizujú. Tvrdia, že Expl0ited dáva svojim vzhľadom deťom zlý príklad, niektorí dokonca tvrdia, že ide o propagandu. Našli sa dokonca ľudia, ktorí žiadajú, aby RTVS program stiahla.

„Ja ako občan Slovenskej republiky žiadam zastaviť takéto programy na STV !!! Youtuber potetovaný s nalakovanými nechtami ide robiť "supervedu " pre deti !!! Bez vzdelania ale s výzorom feťáka!!! Podporovateľ a propagátor PS , ktorý robí politiku!!! Kto ho tam dosadil? Koľko stojí jedna časť ???“ pýta sa jeden z komentujúcich. Viacerí ľudia mu vysvetľujú, že doba sa zmenila a tetovanie dnes neurčuje, kto je ako úspešný, múdry či vzdelaný. „Mojim deťom je jedno aj keby bol ružový. Hlavné je čo ich naučí vo vede. Ešte že nemáme dobu, kde nám ľudia ako vy rozkazovali, čo si mame obliekať ako sa správať, ešte aj na akú školu môžeme ísť. Vypnite sú televízor a nepozerajte to keď sa vám ti nepáči. Ja to svojim deťom rada pustím,“ píše jedna z komentujúcich.

„Explo je úžasný chalan , ktorý dáva naozaj skvelý príklad mnohým mladým ľudom. Je snaživý, kreatívny, neustále sa vzdeláva. Podporuje umenie, vytvára hodnoty v našej spoločnosti. Majú naozaj ukážkové vzťahy v rodine. Je to doslova dieťa, na ktoré môžu byt rodičia hrdí. A Slovač tu rieši, či má kerky alebo nalakované nechty,“ dopĺňa ďalšia komentujúca.

Moderátor relácie je úspešný youtuber a dnes aj podnikateľ. Napísal tiež knihu básní, otvoril si aj svoju vlastnú gastro prevádzku. Písali o ňom takmer všetky slovenské médiá, patrí medzi TOP najsledovanejších Slovákov. Forbes ho zaradil do svojho rebríčka 30 pod 30, kde každoročne uverejňujú 30 úspešných Slovákov a Sloveniek pod 30 rokov.

© Autorské práva vyhradené

184 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Expl0ited