Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kúpte si stratené kufre za 2 eurá, láka Slovákov podvodná stránka. Chcú získať vaše peniaze

Falošný profil sľubuje, že Slováci si môžu odkúpiť stratené kufre za 2 eurá. Ide o podvod.

07.02.2024 06:00
podvod, letisko Foto:
debata

Slovenskom v posledných týždňoch koluje vskutku zaujímavý podvod. Ide o sponzorovaný príspevok stránky Airport Bratislava – v skutočnosti však o bratislavské letisko nejde. Príspevok ponúka ľuďom na predaj stratené kufre, ktoré môžu odkúpiť za 2 eurá a následne si ich obsah nechať. „Stratené kufre len za 2 eurá! Letecká spoločnosť nezvláda náklady na likvidáciu stratenej batožiny v ďalšom štvrťroku, preto je nútená odpredávať zvyšky batožiny,“ tvrdí popis príspevku.

Na priloženej fotografii je množstvo kufrov s cenovkou 2 eurá. Príspevok má množstvo komentárov, ktoré sú taktiež podvodné – ľudia tvrdia, že si kufre zakúpili a že v nich našli hodnotné veci, napríklad drahé fľaše s alkoholom či elektroniku.

Ide, samozrejme, o podvod. Cieľom je získať od ľudí údaje z platobnej karty a tak sa dostať k vašim peniazom. Podobný podvod koloval ešte na jeseň 2023, teraz sa objavil opäť. Na jeseň sa zase ľudia mali zaregistrovať, aby stratenú batožinu získali v žrebovaní.

Letisko sa dištancuje

Od stránky sa bratislavské letisko dištancovalo. „Letisko M. R. Štefánika v Bratislave nemá nič spoločné s uvedeným profilom, ani informáciami a súťažami uverejnenými na tejto stránke. Naša jediná oficiálna facebooková stránka je táto! Každé jedno nahlásenie tohto falošného profilu pomôže k jeho zablokovaniu. Ďakujeme,“ uzavrelo. Hoci ľudia podvod nahlasovali, aj o pár mesiacov koluje Slovenskom. Letisko opäť v januári upozorňovalo ľudí na tieto podvody a dištancovalo sa od nich.

Foto: Screeenshot FB
podvod, letisko

Ak na vás na Facebooku tento podvod vyskočí, neodporúčame vám klikať na priložený link. Otvorte si však komentáre a prečítajte si ich – ide o falošné komentáre z falošných účtov. Po rozkliknutí „ľudí“, ktorí príspevok komentujú, uvidíte, ako vyzerá ukážkový falošný profil – fotky celebrít, žiadni priatelia, ich slovenčina je lámavá. Takéto profily sa často objavujú aj v diskusiách pod vážnejšími témami o zdraví či politike. Keď ich budete vedieť sami odhaliť, nebudú vám môcť falošné účty podsúvať, čo si máte o niektorých témach myslieť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko Bratislava