Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z východoslovenskej ľudovky sa stal podklad pre rap. Video z nečakaného spojenia je virálne

Ako vyzerá, keď sa spojí rap s ľudovou hudbou? Na prekvapenie veľmi dobre.

25.01.2024 10:57
ľudová hudba a rap Foto:
debata

Na prvý pohľad ide o protiklady, keď sa však spojí ľudová pieseň z východného Slovenska s rapom, vzíde z toho zaujímavý výsledok. Dôkazom je virálne video nigérijskeho producenta, ktorý v krátkom videu ukázal, ako môže toto spojenie vyzerať.

„Ak chceš spraviť skvelý rapový beat, sampluj hudbu zo Slovenska,“ tvrdí Kolo Gana na začiatku videa. Potom pustí video z YouTube ĽH Samka Smetanu – Karička (Slovak Folk Songs). Pieseň vo videu upravil, pridal vlastné prvky a taktiež rap.

lenka lašová Čítajte viac Lenka dabovala postavu Iskry v novej Pixarovke: Bola to obrovská skúsenosť, splnila som si malý sen

Výsledok je veľmi zaujímavý. Ocenili ho aj ľudia na TikToku a Instagrame, kde video videli státisíce ľudí. Gana na svojom profile sampluje hudbu z viacerých krajín, ukazuje práve netradičné spojenia. Fanúšikovia mu dokonca pod video píšu, aby celú pieseň zverejnil na Spotify.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kolo Gana (@kolo.24)

Do samplovania zahraničnej hudby sa Kolo pustil počas práce na jeho albume What It Means To See It All. Na ňom zaznejú sample z trinástich krajín sveta, Slovensko však medzi nimi nie je. Jeho víziou je ukázať, ako veľmi zaujímavé môžu byť netradičné spojenia medzi rôznymi krajinami. „Prostredníctvom tohto albumu by som chcel ukázať silu hudby. Silu spájať ľudí, spoločne zdieľať a milovať jeden druhého,“ písal producent na svojom Instagrame.

Hovorí, že vďaka práci na albume „precestoval“ svet, dozvedel sa veľa o hudbe naprieč krajinami a získal tak neuveriteľné množstvo inšpirácie. A taktiež fanúšikov z celého sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #rap #ľudová hudba #Kolo Gana