Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

„Ministerka nenávisti“ Šimkovičová sa stoličky drží ako kliešť: Internetové vtipy nemajú konca

Ministerka kultúry čelí verejnému tlaku, odísť sa však nechystá.

24.01.2024 00:00
SR Bratislava Vláda Schôdza BAX Foto: ,
Na snímke ministerka kultúry SR Martin Šimkovičová (nominantka SNS) prichádza na 7. schôdzu vlády SR v Bratislave v pondelok 4. decembra 2023.
debata (76)

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová má za sebou sériu nepopulárnych rozhodnutí a vyjadrení. Zatiaľ čo konšpiračné médiá jej tlieskajú, mnohí ľudia z akademcikej či umeleckej sféry s ňou majú problém. „Homofóbne, dehonestujúce vyjadrenia ministerky kultúry smerom k menšinám navyše nepatria do výbavy politického predstaviteľa členskej krajiny Európskej únie. Máme teda opodstatnené pochybnosti o tom, či súčasná ministerka kultúry skutočne zastupuje kultúrnu obec alebo bola na túto pozíciu dosadená, aby proti kultúrnej obci bojovala. Odmietame akýkoľvek politický vplyv v kultúre a v umení. Týmto vyhlásením sa pripájame k otvorenej výzve na odstúpenie ministerky kultúry,“ vyhlásila napríklad VŠMU.

Rovnako aj bežní ľudia volajú po jej konci v ministerskom kresle, s čím idú ruka v ruke aj vtipy na jej adresu. Pod petíciou za jej odstúpenie je už viac ako 160 000 podpisov.

© Autorské práva vyhradené

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Šimkovičová #meme