Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dzurindov hviezdny návrat, podržtaška Pelle či Matovičova bitka. Na tomto sa Slováci zabávali v roku 2023

Na čom sa Slováci zabávali v roku 2023?

31.12.2023 00:00
auto, matovič, kaliňák, tlačovka, bitka Foto:
Igor Matovič sa pobil s Robertom Kaliňákom pred Úradom vlády.
debata (4)

Rok 2023 bol plný politiky a s tým súvisiaceho bizáru. Konali sa zaujímavé prestupy, výmeny názorov, zahodenie hodnôt a boli sme svedkami veľkých ambícií, ktoré sa dočkali akurát veľkého krachu.

Na čom sa Slováci v roku 2023 zabávali? Vybrali sme pre vás niekoľko memečiek, ktoré kolovali počas roka 2023 – poďte sa spolu s nami zabaviť na tom, čo všetko sa počas posledných 12 mesiacov stihlo odohrať.

netflix Čítajte viac Poznáte „tajné“ kódy Netflixu? Vďaka nim nájdete skryté filmy a seriály úplne jednoducho

JANUÁR

Rok 2023 bol plný volebnej nálady – okrem iného svoj návrat ohlásil Mikuláš Dzurinda, ktorý v tom čase zrejme úprimne veril, že môže byť opäť lídrom. Dnes už vieme, ako sa to podarilo.

Pamätáte si, že ešte pár mesiacov dozadu existovala strana Jablko? Lucia Ďuriš Nicholsonová ju vo veľkom štýle oznámila, potom sa čudovala, že sa ľudia čudujú čudnému názvu, potom sa spojila s Demokratmi a potom sa čudovala, že skončili mimo parlamentu. Nuž, možno nabudúce.

FEBRUÁR

Rok 2023 bol plný parlamentného bizáru, poslanci sa snažili byť mimoriadne iniciatívni a na poslednú chvíľu dokázať voličom, že im majú opäť dať šancu.

MAREC

APRÍL

Nesmieme zabudnúť ani na Romanu Tabak. Do NRSR ju dostal Matovič, potom prestúpila ku Kollárovi a nakoniec zakotvila u Tarabu. Z Tabak je tak v posledných mesiacoch naslovovzatá národniarka, ktorá keď vidí problém, volá Maticu.

MÁJ

JÚN

Slovensko nežilo len politikou. V júni sa stratila ponorka, ktorá viezla ľudí na prehliadku potopeného Titanicu. Svet ich príbeh s napätím sledoval, po čase sa, tak ako vždy, objavili aj vtipy o celej situácií. Mimochodom, nikto vtedy netušil, že v roku 2023 de facto aj Ulož.to – hoci je dnes úložiskom, Titanic si už z neho nestiahneš.

JÚL

Spomínate si ešte na predvolebné veselice, kde sa o dušu sľubovalo, tancovalo aj spievalo? Mnohí politici naozaj obehli Slovensko a počas kampane sa snažili priblížiť ľuďom. Nie všetkým sa to podarilo.

AUGUST

Tento rok sa objavil aj fenomén, ktorý dostal názov Barbenheimer – je to kultúrny fenomén, ktorý vychádza z kontrastu medzi dvoma filmami, ktoré ovládli kiná v roku 2023. Ako by vyzeral Berbenheimer po slovensky?

Tesne pred voľbami však Slovákov zaujímali najmä kauzy našich politikov – napríklad aj fakt, že Milan Uhrík svoju politickú kariéru začínal v strane, ktorá je od tej jeho diametrálne odlišná. A tak sa stalo, že sa na internete objavovali otázky aj od tých najväčších fanúšikov Republiky: Aké sú skutočné Uhríkové hodnoty? A má vôbec nejaké?

SEPTEMBER

Dnes už vieme, že Boris Kollár sa do parlamentu nedostal – hoci si dlhodobo otváral dvere k spolupráci s takmer všetkými stranami, nakoniec on sám skončil mimo NRSR. Jedným z dôvodov boli aj kauzy s jeho expriateľkami – len niekoľko týždňov pred voľbami Ema Ferusová nahrala videá, v ktorých obviňuje Borisa Kollára z toho, že ju nútil ísť na potrat. Aj samotný bývalý predseda NSRS tvrdí, že práve táto kauza mu mimoriadne uškodila.

Ľuboš Blaha má ruský pas, tvrdil kandidát za SaS Miroslav Žiak tesne pred voľbami. V priebehu pár hodín sa však ukázalo, že Žiak sa zmýlil a šíril nepravdivú informáciu.

OKTÓBER

Po tom, čo sme spoznali novú vládu, sa vtipy točia najmä okolo nej. Nešetrí sa ani predsedom vlády Ficom.

A áno, Andrej Danko je späť a je to, akoby nikdy neodišiel preč. A tak sa mnohí slovenskí občania zabávajú na jeho slovných zvratoch, pričom na čítanie si o veľkých kauzách im už nezostáva čas ani chuť.

NOVEMBER

V novemberi Slovensko okrem iného žilo aj správami o novej ministerke kultúry Martine Šimkovičovej.

DECEMBER

A je tu vianočný čas – ten mesiac v roku, kedy sa ešte aj vtipy točia okolo rozprávok. Aj keď na politiku nezabúdame ani ku koncu roka.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #humor #meme