Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Náhoda alebo dôsledok masívneho hejtu? Na DPOH niekto rozbil dvere, polícia po ňom pátra

Riaditeľka si myslí, že mohlo ísť o útok na základe hejtu, ktorému divadlo čelilo.

11.12.2023 14:57
DPOH Foto:
Pohľad na priečelie Divadla P. O. Hviezdoslava v Bratilslave. Mozaikové okná vo foyeri vytvoril významný slovenský maliar Janko Alexy.
debata (5)

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý v nedeľu (10. 12.) krátko po 23.30 h poškodil dvere bratislavského Divadla Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH). TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ rozbil sklenenú výplň dverí DPOH. Z miesta následne utiekol,“ priblížil hovorca. K zraneniu osôb, prípadne k spôsobeniu ďalšej škody nedošlo.

google Čítajte viac Čo Slováci v roku 2023 najčastejšie vyhľadávali na internete? Dvom rebríčkom kraľuje Fico

Po páchateľovi skutku polícia intenzívne pátra. „Ďalšie okolnosti tohto incidentu sú predmetnom objasňovania,“ dodal Szeiff.

Riaditeľka divadla Valéria Schulczová v reakcii pre TASR uviedla, že nechce predbiehať, čoho dôsledkom bolo konanie páchateľa. Podľa nej to mohol byť opitý, agresívny či nahnevaný človek. Nedá sa však vylúčiť ani to, že v spoločnosti, kde neustále vzrastá agresivita a konfrontačný naratív sa neustále prehlbuje, bol muž posmelený „hejtami“, ktoré voči divadlu v minulosti smerovali.

„To, že to môže byť dôsledok toho, čo sa s divadlom dialo, je rovnako pravdepodobné ako to, že to bola náhoda. Lebo najprv sa pokúšal dostať do vnútra divadla. Nie je to tak, že ho hneď rozbije,“ poznamenala Schulczová.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #DPOH