Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší bývalý moderátor Markízy je na srandu: Vyrobil vianočný hoax o chlebe s masťou a cibuľou

Bývalý moderátor Markízy nepochopil vtip satirickej stránky a vyrobil hoax o chlebe s masťou a cibuľou.

27.11.2023 13:59
karol farkašovký Foto:
debata (26)

Bývalý moderátor Markízy si nevie overiť fakty. Súčasný poslanec NR SR Karol Farkašovský, ktorý v minulosti moderoval Televízne noviny na Markíze, ešte včera zverejnil nahnevaný status na Facebooku. „Niektoré médiá si pred časom robili žarty z pojmu „národné menu“. Ako už mnohokrát, aj teraz vytrhli veci z kontextu,“ píše.

„Tak sa dobre pozrite na fotografiu – z Hlavného námestia v Bratislave. Ponúkajú tam vskutku staré ľudové jedlo našich predkov. Chlieb s masťou a cibuľou. Jeden krajec za 8,90 eur. Že vraj Bio,“ píše Farkašovský. Obhajuje vznik nového ministerstva cestovného ruchu, ktorý mnohý kritizujú, a to aj za nápad Andreja Danka o ambícii vytvoriť národné menu.

Problémom je, že fotka, na základe ktorej Farkašovský písal status, pochádza zo satirickej stránky Emefka, obrázok bol len vtipom. Okrem Farkašovského k fotke napísala status aj ďalšia poslankyňa za SNS, Anna Belousovová.

Reakcia? Vypnuté komentáre

Farkašovskému jeho omyl viacero ľudí vyčítalo a vysvetľovalo v komentároch pod statusom, jeho reakciou bolo, že vypol komentáre. Okrem ľudí, ktorí poslancovi vyčítali jeho omyl, komentovali status desiatky nahnevaných ľudí, ktorí odkazovali, aby si trhovníci „ten chlieb zožrali sami“, ďalší tvrdia, že ide o „progresívne myslenie obchodníkov“.

Na hoax, ktorý vytvoril bývalý moderátor Markízy, reagovala aj satirická stránka Zomri. „Televízia Markíza, nedovoľ už ísť do politiky žiadnym svojim moderátorom,“ píše admin stránky Zomri. Narážali tak na fakt, že aj ministerka kultúry Martina Šimkovičová v minulosti pôsobila ako moderátorka v Markíze.

Šimkovičová z Markízy odišla po tom, čo zdieľala hoax o migrantoch. Neskôr moderovala v TV Slovan, kde si s obľubou pozývala politikov z dezinfoscény. V Markíze v minulosti pôsobil aj Erik Tomáš, ktorý je momentálne ministrom práce a sociálnych vecí.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Šimkovičová #Karol Farkašovský