Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovákov trápi samota: Nová kampaň má pomôcť ľuďom, ktorí si nevedia dať rady

Množstvo Slovákov a Sloveniek má pocit osamelosti.

20.11.2023 11:27
osamelosť Foto:
debata (1)

Projekt „Ako dobre, že si“ chce mladým ľuďom priniesť úľavu od osamelosti. Chce im pomôcť vytvárať autentickejší vzťah so sebou aj s blízkymi. TASR o tom informovali organizácie UNICEF a Liga za duševné zdravie (LDZ), ktoré za ním stoja. Spúšťajú ho pri príležitosti pondelňajšieho Svetového dňa detí.

TEDDYHO VIANOCE foto 4 Čítajte viac Za pozeranie vianočných filmov získa vybraný šťastlivec tisíce: Jedna spoločnosť ponúka prácu snov

Projekt prináša online platformu psychosociálnej pomoci www.akodobrezesi.sk. Sú na nej povzbudenia a návody, ktoré mladým ľuďom pomôžu vytvoriť autentickejší vzťah so sebou aj s ostatnými. Možno na nej nájsť tiež odkaz na bezplatnú a anonymnú linku pomoci. Dostupná je v slovenčine a ukrajinčine.

Súčasťou sú aj podujatia

Iniciatíva pozostáva aj z podujatí na uvedomovanie si vďačnosti. Návštevníci na nich môžu na veľkom plátne zanechať odkaz, za čo sú v týchto dňoch vďační. Dostanú aj ďakovné pohľadnice, ktoré môžu poslať svojim blízkym. Podujatia sa budú konať v pondelok na hlavných staniciach v Bratislave, Banskej Bystrici a Považskej Bystrici od 13.00 do 16.30 h a v košickom Kulturparku od 14.00 do 17.30 h.

Odborníci v tejto súvislosti poukázali, že osamelosť je jednou z nosných tém dnešných dospievajúcich. „Mladých ľudí trápi vnútorný pocit samoty a to, že im dospelí a spoločnosť nerozumejú. Oni však chcú, aby sme im venovali pozornosť, čas, prijali ich takých, akí sú, a mali ich radi. Potrebujú, aby sme ich počúvali,“ dodala psychologička Kornélia Ďuríková.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Unicef #Liga za duševné zdravie #ako dobre že si