Seriálový jún: Toto bude najlepší začiatok leta, aký si dokážete predstaviť!

Radovan Vávra | 01.06.2023 06:00
zaklínač, henry cavill, the witcher, Foto:
Koncom júna dorazí tretia séria Zaklínača.
Letná seriálová uhorka? To v júni nehrozí! Pripravte sa na nával skvelých kúskov, ktoré si nemôžete nechať ujsť. Máme pre vás viacero tipov na sledovanie. Vyberiete si?

1. Vedma – Voyo

Pripravte sa na unikátny česko-slovenský seriál, ktorý sa v našich končinách ešte nenatočil. Už 16. júna dorazí na streamovaciu platformu Voyo prvé česko-slovenské fantasy s názvom Vedma. Príbeh série je dejovo zasadený do súčasnosti, no zároveň siaha až do obdobia rudolfínskej Prahy šestnásteho storočia. Filip, podobne ako mnoho ďalších alchymistov tej doby, experimentuje s elixírom večného života. Na rozdiel od ostatných sa mu – aj vďaka mýtickému Golemovi – podarí stať sa v podstate nesmrteľným.

So svojimi potomkami Luciou a Tomom tak môžu preplávať stáročiami, živení iba zlom a negatívnou energiou. Aby sa zbavili stáročného prekliatia tejto závislosti, túžia po prechode do dimenzií, kde už nikdy nebudú potrebovať fyzické telo. Jediné, čo na to potrebujú, je dostať sa k prechodovému portálu. Ten je ale strážený Vedmou. Nastáva tak odveký súboj dobra so zlom, svetla s temnotou.

2. Zaklínač (The Witcher) – Netflix

Konečne je to tu! Netflix už 29. júna sprístupní prvú polovicu dlhoočakávanej tretej série Zaklínača. Nové pokračovanie sa rozlúči s Henrym Cavillom. Hlavný predstaviteľ Geralta z Rivie – herec Henry Cavill – v tejto ikonickej úlohe končí. Herec sa vzdal Zaklínača a od štvrtej série nastupuje na jeho mieste nemenej známe meno. Postavu prevezme herec Liam Hemsworth.

dunaj, Čítajte aj Dunaj sa rozlúčil ako najsledovanejší seriál tejto jari. Dojímavé finále otvorilo nové príbehy, diváci si však musia počkať

Zároveň Netflix potvrdil nakrúcanie štvrtej série. Hovorí sa o tom, že sa rovno nakrúti aj piata séria, ktorá bude pre tento projekt poslednou. Pritom na začiatku sa hovorilo o tom, že Zaklínač by mal mať sedem sérií. V tom čase nikto netušil, že nastane rozkol medzi tvorcami seriálu a Henrym Cavillom, čo vyústilo do jeho odchodu.

Action Čítajte aj Superlacný reťazec berie Slovensko útokom: Rozširuje sa rýchlym tempom, predajne otvára v ďalších dvoch mestách

3. Ako to bolo ďalej… (And Just Like That) – HBO Max

Toto leto bude patriť aj voľnému pokračovaniu kultového Sexu v meste. Druhá séria dorazí na HBO Max už 22. júna a prekvapí až 11-dielnou sezónou. Vie sa, že sa do deja vráti postava Aidana, druhej najväčšej lásky Carrie. Špekuluje sa, ako bude zakomponovaná postava Samanthy do deja, hlavný showrunner sa nechal počuť, že neodmysliteľná súčasť Sexu v meste bude neoddeliteľnou súčasťou tejto série, hoci sa neráta s návratom herečky Kim Cattrall.

Zápletky sú síce utajené, jedno je isté. Carrie bude znova hľadať lásku po smrti pána Božského (Chris Noth) počas prvej série Ako to bolo ďalej… Tvorcovia sľubujú, že prichádzajúca séria sa bude ďaleko viac podobať pôvodnému Sexu v meste.

4. Tajná invázia (Secret Invasion) – Disney+

V novom seriáli Tajná invázia od Marvelu sa Nick Fury vráti na scénu, keď sa dozvie, že Skrullovia, ktorí dokážu meniť svoju podobu, chystajú na Zemi tajnú inváziu. Fury sa pridá k svojim spojencom, Everettovi Rossovi, Márii Hillovej a Skrullovi Talosovi, ktorý sa usadil na Zemi. Ich úlohou bude zabrániť blížiacej sa skrullskej invázii a zachrániť ľudstvo. Seriál dorazí 21. júna.

Video
Zdroj: Disney+

5. The Walking Dead: Dead City – AMC

Televízia AMC chce značku The Walking Dead udržať nažive stoj čo stoj, a preto sa začína uberať cestou seriálov, v ktorých sú angažované vybrané postavy z pôvodného seriálu. Aktuálne sa pripravuje spin-off s Darylom Dixonom, ktorý ukáže zombie apokalypsu v Európe. Nakrúca sa aj špeciálna miniséria o Rickovi a Michonne. Avšak ako prvá z celého radu minisérií je pripravená novinka The Walking Dead: Dead City. Maggie a Negan sa vyberú do New Yorku už 18. júna.

6. Manifest – Netflix

Prichádza najväčšia rozlúčka tohto leta. Už 2. júna na Netflix dorazí posledných 10 častí seriálu Manifest. Prvá polovica rozlúčkovej, štvrtej série, ktorá dorazila v novembri minulého roka, sa skončila tým, že Zeke použil svoje empatické schopnosti na záchranu Calovho života, pričom obetoval svoj vlastný. Angelina medzitým absorbovala zafír a vyšla z kostola vyzerajúc ako predzvesť apokalypsy. Zvyšok posádky 828 musí zabrániť Angeline, aby zničila tento svet! Podarí sa im to?

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ