Vianoce na Markíze: Neprídete o neodmysliteľné sviatočné klasiky! Pribudnú viaceré premiéry

Radovan Vávra | 06.12.2022 06:00
perinbaba, Foto:
Na Markíze cez Vianoce uvidíte aj Perinbabu.
Ako bude vyzerať vianočná ponuka televízie Markíza? Prinášame kompletný prehľad programu sviatočného "trojdnia".

Najkrajšie sviatky roka sú už za rohom a pre televízia opäť prichádza neopakovateľný čas v roku, keď budú môcť zinkasovať vysokú sledovanosť a upútať divákov svojím programom. Slováci sa môžu tešiť na neodmysliteľné klasiky, bez ktorých by Vianoce neboli Vianoce a všetko doplnia viaceré filmové premiéry.

Pečie celé Slovensko II Čítajte aj Za zábavné relácie RTVS platí milióny. Koľko bude stáť nástupca Pečie celé Slovensko?

Televízia Markíza sa do vianočného programu prezlečie až tesne pred sviatkami, keďže vo vianočnom týždni bude ešte dobiehať štandardný program – Druhá šanca, Extrémne premeny alebo Chatári. Vianočnú náladu navodí divákom od 23. decembra, keď od rána bude vysielať sériu animovaných rozprávok pre najmenších. Predpoludním ponúkne film Aj Santa má brata alebo Kocúra v čižmách, nebude chýbať snímka Dračia nevesta. O 17:30 sa diváci dočkajú obľúbenej klasiky – Pyšnej princeznej. Hlavný večerný program bude tvoriť komédia storočia S tebou ma baví svet a následnej odpremiéruje českú komédiu Špindl.

Takto budú vyzerať Vianoce 2022 na Markíze! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Na Markíze cez Vianoce uvidíte aj Želanie pre...

Štedrý deň

V sobotu, 24. decembra, odštartujú vianočný program animované rozprávky Tom a Jerry, Scooby-Doo, Zajac Bugs a káčer Duffy, Šmolkovia, ale aj premiéra filmu My Little Ponny: Nová generácia. Fanúšikovia čarodejníckeho sveta si prídu na svoje od 10:45, keď Markíza uvedie snímku Fantastické zvery a ich výskyt. Od 13:10 je na programe slovenská klasika Nebojsa, nasledovať bude ruský film Rozprávková cesta koníka Hrbáčika.

wednesday, Čítajte aj Hit na Netflixe zachraňuje hlavná hrdinka. Inak je to premárnená šanca na skvelý bizarný seriál

Keďže tento rok televízia Markíza nezískala práva na vysielanie Troch orieškov pre Popolušku, musela svoj hlavný večerný program vyskladať inak. Hlavný štedrovečerný program odštartuje o 17:00 Perinbaba. Nezabudnuteľný príbeh o veľkej láske Jakuba a Alžbetky. Kto by nepoznal zázračnú babku Perinbabu, ktorá rada vytriasa perinu? Žije vysoko v horách a svojou zázračnou perinou prikrýva svet bielym kobercom. Svojou láskavosťou a dobrotou si získa nielen malú Dorotku, ale aj odvážneho Jakuba, ktorý sa nebojí ani samotnej smrti. Perinbaba je pevnou súčasťou markizáckej ponuky každý rok.

Ťahúňom Štedrého večera bude od 19:00 Mrázik a trojicu stálic uzavrú o 20:45 Pelíšky. Markíza počas najsilnejšieho večera roka nebude riskovať a odvysiela dlhoročne známu kombináciu.

crown, koruna, Čítajte aj Nemilosrdný pohľad na kráľovskú rodinu: Koruna bola voči monarchom mimoriadne krutá!

Večer uzavrie o 23:25 film Vianoce na štvrtú. Jeden šťastný pár, štvorica rozvedených rodičov a Vianoce rozdelené na štyri časti. Sviatočný deň sa rýchlo vymkne kontrole a nastáva ozajstný vianočný blázinec.

Prvý sviatok vianočný

Prvý sviatok vianočný sa bude niesť v tradícii minulých rokov, teda mix repríz a premiér. Ráno otvoria rozprávky pre najmenších, o 10:15 Markíza zreprízuje Pyšnú princeznú, tesne pred obedom ponúkne českú klasiku O statečném kováři, nasledovať bude česká rozprávka Čertoviny, o 15:30 sa na saniach prihrnie znova Mrázik. O 17:15 si diváci budú môcť vychutnať Princeznú so zlatou hviezdou.

Večerný program otvorí premiéra českej romantickej komédie Želanie pre Ježiška. O čom je nový film? 24. decembra, v deň, keď sa dejú zázraky, sa pretnú osudy piatich mužov a piatich žien. Nezodpovedný frajer, ktorého životnou náplňou je obšťastňovanie žien, zisťuje, že existuje aj otcovská a partnerská zodpovednosť. Spokojnému manželskému páru, ktorému zdanlivo nič nechýba, postaví osud do cesty dievčatko, čo ušlo z detského domova. Úspešný a sebavedomý manažér svoju spriaznenú dušu už našiel, ale predstaviť ju rodičom je preňho nočná mora. A dve osamelé osoby, ktoré už rezignovali na šťastie a hľadanie toho pravého, možno dostanú ešte jednu šancu.

Sviatočný večer uzavrie o 22:50 Špindl 2.

Druhý sviatok vianočný

Druhý sviatok vianočný bude v znamení repríz. Ak ste nestihli niečo vidieť počas ostatných dní, nevadí! Sviatočný deň ponúkne druhú šancu. Už skoro ráno, od 7:10, sa v programe znova objaví slovenská klasika Nebojsa, nasledovať bude rozprávková komédia Snežná hliadka. O 10:45 diváci budú mať možnosť ešte raz vidieť Rozprávkovú cestu koníka Hrbáčika, o 12:50 príde Princezná ze mlejna. Poobedný program bude naozaj zaujímavý a pestrý. O 15:10 Markíza zreprízuje Perinbabu a nasledovať bude česká komédia S tebou ma baví svet, pričom tieto dve klasiky vyplnia slot až do večerného spravodajského blo­ku.

Hlavný večerný program bude tvoriť premiéra druhej časti ruského filmu Posledný bohatier s podtitulom Koreň zla. V Belohorí zavládol pokoj a mier. Zlo bolo porazené a Ivan (Viktor Choriňak) si teraz užíva zaslúženú slávu. Je obklopený svojou rodinou, priateľmi a malými zázrakmi moderného sveta, ktoré mu pomáhajú viesť pohodlný život. Našťastie má svoj čarovný meč, ktorý môže použiť na preklenutie priepasti medzi svetmi, aby získal pravidelné zásoby. Keď však povstane prastaré zlo a existencia magického sveta je ohrozená, Ivan musí spojiť sily so svojimi starými priateľmi a novými súpermi. Vydávajú sa na dlhú a náročnú cestu až za koniec známeho sveta, aby našli spôsob, ako poraziť nepriateľov a navrátiť tak mier do Belohoria.

Sviatočný večer uzavrie od 23:00 nová verzia akčných Charlieho anjelov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ