Emočne vybičovaný príbeh priniesol ovocie: Extrémny premeny majú na konte rekord

Radovan Vávra | 19.10.2022 06:00
extrémne premeny, Foto:
Stredajšie Extrémne premeny minulú stredu naplno zabodovali.
Minulú stredu sa Extrémnym premenám na Markíza podarilo dosiahnuť rekordnú sledovanosť, vďaka komplikovanému príbehu o neprispôsobivom súťažiacom.
markíza, logo, Čítajte aj Markíza čoskoro spustí náhradu za Oteckov, takúto slovenskú verziu seriálu by ste nečakali

Šiesta premiérová epizóda 4. série sa v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 stala celkovo najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V tejto cieľovej skupine dosiahli Extrémne premeny Slovensko v rámci aktuálnej sezóny doposiaľ rekordný rating 7,8% aj trhový podiel 28,9%, ktorý bol dokonca druhý najvyšší od štartu vysielania šou na jeseň 2017. Medzitýždenne si tak epizóda z hľadiska ratingu polepšila o 1,8 percentu­álneho bodu a jej trhový podiel bol vyšší až o 5,4 percentu­álneho bodu.

pán prsteňov, Čítajte aj Seriálový Pán prsteňov si zlizol vlnu kritiky! Vyletela miliarda dolárov hore komínom?

Dve epizódy seriálu Kriminálka Kraj zaznamenali na Jojke v rovnakej cieľovej skupine trhové podiely 16,2% a 15,9%, a film Vraždy na Mont-Saint-Michel na Jednotke RTVS podiel na trhu len 7,5%.

Na príbeh mladého samotárskeho študenta Jaroslava Krempaského, ktorý kvôli svojej extrémnej váhe až neuveriteľných 265 kilogramov už takmer nevychádzal z bytu, bolo zvedavých celkovo 383-tisíc divákov starších ako 12 rokov a v porovnaní s minulým týždňom tak šou získala na svoju stranu ďalších 67-tisíc divákov.

kriminálka kraj, Čítajte aj Kriminálka Kraj o týždeň skončí. Aká bude náhrada? Filmy aj návrat kultovej bláznivej šou

V čase vysielania mali Extrémne premeny Slovensko dosah až na 684-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Obzvlášť zaujali cieľovú skupinu mladých mužov vo veku od 15 do 24 rokov, ktorí Markíze zabezpečili podiel na trhu až 40,8%.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ