TA3 oslavuje 21. narodeniny. Pripravila špeciálne vysielanie aj unikátny dokument

Katarína Hrnčárová | 10.09.2022 00:00
TA3 Foto:
TA3 vysiela na Slovensku od 11. septembra 2001.
Pozrite si zostrih z významných udalostí v histórii TA3.

Spravodajská televízia TA3 oslavuje v nedeľu 11. septembra svoje 21. narodeniny. Slovenským divákom sa prihovára od 11. septembra 2001, kedy odštartovala o dva týždne skôr voči plánovanému začiatku na 23. septembra. Dôvodom bol teroristický útok na Svetové obchodné centrum.

Prvých dvadsať rokov vysielala 17 hodín denne, od 7:00 do 24:00. Minulý rok pri príležitosti svojich 20. narodením vysielanie rozšírila na 24 hodín denne. A tento rok sa čoskoro plánuje rozrásť o novú dokumentárnu stanicu TA3 DOKU.

richard dírer, Čítajte rozhovor Moderátor Dírer z ta3: O čom by som sa bavil s extrémistami? To by museli mať nejaký program

Na nedeľu, 11. septembra, pripravila televízia špeciálne vysielanie. Narodeninový deň odštartuje o 9:30 dokument s názvom 21 rokov TA3. „V dokumente sme zhrnuli dôležité udalosti, pri ktorých televízia TA3 počas 21 rokov vysielania bola. Vraciame sa k nim nielen prostredníctvom archívnych záberov, ale aj výpovedí súčasných a bývalých kolegov, ktorí v tom čase sprostredkovali aktuálne informácie našim divákom,“ približuje dramaturg Stanislav Hudák.

Pozrite si zostrih z významných udalostí v histórii TA3:
Video

Vysielanie bude pokračovať o 10:00 Štúdiom TA3, v ktorom sa bude moderátor Tomáš Verníček zhovárať s politickým analytikom a bývalým ministrom zahraničia Pavlom Demešom o zahraničnej politike, terorizme a zmenách, ktoré nastali po 11. septembri 2001.

Od 12:00 budú mať diváci možnosť vidieť rozhovor so Zdeněkom Šámalom, prvým šéfredaktorom a riaditeľom spravodajstva a športu TA3. Od 14:00 príde na rad spomínanie s moderátorom športu Dušanom Gabánim a od 16:30 bude hosťom v štúdiu predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ktorý bol v čase štartu vysielania TA3 v USA a televízii pripravoval vstupy z aktuálneho diania.

TA3 Čítajte aj Na Slovensku pribudne ďalšia televízna stanica. Plány má tentoraz TA3

„Najväčšou výzvou pre každú televíziu, najmä spravodajskú, sú voľby. Celá jeseň sa bude niesť v znamení volieb. TA3 prinesie 32 exkluzívnych predvolebných diskusií,“ hovorí riaditeľka spravodajstva a publicistiky Zuzana Martináková.

„Najdôveryhod­nejšie, najtrendovejšie, najaktuálnejšie. To je spravodajstvo televízie TA3 už 21 rokov. Tým však nekončíme, ale máme pred sebou množstvo výziev a noviniek. Pripravujeme nové formáty vo vysielaní, konferencie, eventy. Tešíme sa na vás,“ dodáva riaditeľ televízie Jan Svoboda.

Špeciálne narodeninové vysielanie uzavrie o 18:00 opäť dokument 21. rokov TA3.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ