Zatrasie Jojka slovenskou seriálovou tvorbou? Televízia potvrdila nakrúcanie ambiciózneho titulu

Radovan Vávra | 24.05.2022 07:00
prokurátorka, Foto:
Hlavnú úlohu v pripravovanom seriáli si zahrá Zuzana Mauréry.
Hoci sa blíži leto a televízie prejdú do reprízového úsporného režimu, v zákulisí to vrie! Prebiehajú intenzívne prípravy na novú televíznu sezónu 2022/2023!
rod draka, house of the dragon, matt smith, Čítajte aj Zaujímavé: Nová Hra o tróny má poriadne tučný rozpočet! No rozhodne nie rekordný

Televízia JOJ potvrdila nakrúcanie nového dramaticko-kriminálneho seriálu Prokurátorka, ktorý oficiálne predstavila v plánoch pre rok 2022. Za seriálom stoja scenáristi výnimočnej kriminálky Za sklom. Ide tak o ďalší titul z kriminálneho súdka, ktorý u nás nemá také bohaté zastúpenie. Pred pár dňami sa skončilo vysielanie rukojemníckej minisérie Ultimátum, na svoju premiéru už dlhodobo čaká Kriminálka Kraj, s ktorej vysielaním sa počítalo už na jeseň 2021. Stanica niekoľkokrát menila úmysel spustiť vysielanie, napokon sa doteraz nestalo.

lego masters, Čítajte aj Prvé detaily o šou, ktorá sa na Slovensku ešte nevysielala sú vonku! Toto uvidíte na Markíze...

Aktuálne sa pripravuje tretí krimi seriál, ktorý by mohol priniesť kvalitný titul na slovenské obrazovky. Scenáristi Za sklom už dokázali, že vedia napísať príbeh, ktorý Slovákov zasiahne otvorenou prepojenosťou s realitou.

Prokurátorka sa nakrúca od februára tohto roka a v ateliéroch na Kolibe, kde Jojka sídli vystavali kompletné kulisy špeciálnej prokurátury.

invasion, invázia, Čítajte aj Dajte tomuto seriálu čas a úplne vás pohltí! Začiatok sa javí ako nuda, no potom to príde...

„Nový kriminálny seriál s názvom Prokurátorka prinesie v každej časti uzavretý prípad, vychádzajúci zo skutočných káuz elitného slovenského prokurátora. Dejom sa zároveň bude tiahnuť nevyriešené zmiznutie manžela hlavnej hrdinky, policajného operatívca, ktorý sa stratil pred desiatimi rokmi, pričom veľký prípad bude stáť na začiatku snáh o diskreditáciu nepodplatiteľnej prokurátorky,“ píše televízia v oficiálnom predstavení seriálovej novinky.

Seriálová novinka, za ktorou režisérsky stoja Pavel Soukup a Viťa Procházka, prinesie výnimočné herecké obsadenie s ústrednou dvojicou hrdinov, ktorých stvárnia Zuzana Mauréry v úlohe elitnej prokurátorky a Lukáš Vaculík ako šéf policajných vyšetrovateľov. Spolu s nimi sa ako ďalší vyšetrovatelia predstavia Dominika Morávková, Marta Potančoková či Ivan Martinka.

Jojka oficiálne nepotvrdila nasadenie vo vysielaní. Dá sa však očakávať, že k divákom sa dostane až v roku 2023.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ