Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dajte tomuto seriálu čas a úplne vás pohltí! Začiatok sa javí ako nuda, no potom to príde...

Ten, kto si predplatil streamovaciu službu Apple TV+ v ostatných mesiacoch, tak určite neoľutoval. Jedna z najmenších online televíznych platforiem to počas minuloročnej jesene poriadne roztočila a priniesla seriálovým fanúšikom skvelé chuťovky. Zarezonovala druhá séria The Morning Show, See, uchvátil jeden z najdrahších seriálov súčasnosti – Foundation, ktorý predstavil svoju prvú sériu a počas neskorej jesene sa objavila ďalšia ambiciózna novinka – Invasion. A opäť sa bolo na čo pozerať, pretože zas a znova nešlo o prvoplánové dielo, ktoré by prinieslo šialenú akciu, bitky s mimozemšťanmi a následne epické víťazstvo ľudstva.

19.05.2022 07:00
invasion, invázia, Foto:
Seriál Invázia sa vráti aj s druhou sériou.
debata (1)

Tvorcovia Invázie to vzali z úplne inej perspektívy a vytvorili veľmi zaujímavé, až intímne dielo, ktoré sa počas viacerých epizód dostalo pod kožu každému, kto sa rozhodol, že „podstúpi boj“ proti nepriateľom z vesmíru. Rôzne formy invázie mimozemšťanov sú jedným z najobľúbenejších žánrov, ktoré sa objavujú v televízií alebo na striebornom plátne. Vždy však má, v podstate, rovnakú formu.

lego masters, Čítajte aj Markíza prekvapuje! Ešte pred letom nasadí do vysielania ďalšiu veľkú šou

Nepozorovane priletia nepriatelia, prichádza frontálny útok (tvorcovia špeciálnych efektov sa vybúria), vyniknú individuálni hrdinovia, ktorí vždy zachránia celý svet a prichádza happyend. Lenže nový seriál Invasion je iný. V tom najlepšom slova zmysle.

geissenovci, Čítajte aj Geissenovci spôsobili ošiaľ: Sledovanosť vystrelila. Uvidia Slováci to, čo u nás nakrútilli?

Prvá epizóda ukazuje posledný deň Zeme, tak ako ju všetci poznáme. Po celom svete sa dejú rôzne udalosti, výpadky elektriny, výpadky družíc, na povrch padajú ich zvyšky a medzi nimi aj dobré skryté neznáme entity, ktoré nie sú spočiatku odhalené. Prirodzene, po celom svete sa začne šíriť panika. Veľmi dobre tvorcovia odprezentovali hypotetickú situáciu, ktorá by otriasla politikou.

oteckovia, Čítajte aj Obrovský zvrat v Markíze: Končí sa jej seriálový pilier, finále môže prísť rýchlo

Veľmoci sa expresne začnú obviňovať zo vzájomných útokov a namieria na seba zbrane. To však obyčajných ľudí nezaujíma. Razom sa im pod rukami začne rozpadať krehká rovnováha, ktorú v súčasnom svete nadobudli. Istoty sa rúcajú a spolu s nimi aj vzorce správania sa. Nastupuje zákon prírody – len silnejší prežije.

westworld, Čítajte aj Bomba! Kým sa objaví nová Hra o tróny, premiéru bude mať tento skvelý seriál

Lenže len pomaličky sa odhaľuje, že človek už nie je na vrchole potravinového reťazca. Desaťdielna prvá séria mapuje týždeň invázie a za tento krátky čas „stihli“ padnúť veľké mestá, civilizácia sa rozsypala a pribúda obetí, pretože tvory, ktoré pristáli na Zemi nielenže zabíjajú všetko, čo im stojí v ceste, ale dali sa hneď aj do práce a začínajú meniť atmosféru planéty. Je jasné, že toto je iba predvoj a niečo obrovské ešte len príde, čo ukazuje posledná časť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple TV Plus #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Invasion