Do kín sa hrnie záplava filmových trhákov. Čo na vás čaká hneď po otvorení?

Michaela Lacková | 13.01.2022 08:19
kina otvorenie filmy Foto:
Spider-Man: Bez domova, Duna aj James Bond vo filme Nie je čas zomrieť prichádzajú do kín.
Spider-Man už tento víkend! K tomu nedávne kinohity, ktorých superhrdinovia prichádzajú na pomoc slovenským kinárom.

Do znovuotvorených kín sa hrnie záplava filmov. Hoci podľa oficiálnych informácií Únie filmových distribútorov mali tento týždeň naplánovanú premiéru iba dva filmy (Tri oriešky pre Popolušku a U Petrovovcov zúri chrípka), do kín sa už tento víkend dostane prednostne aj nový Spider-Man: Bez domova. V ponuke sú aj filmy, ktoré mali premiéru tesne pred zatvorením kín alebo dávnejšie, ako napríklad bondovka Nie je čas zomrieť.

V kinách platia sprísnené opatrenia, kapacita je obmedzená a fungujú v režime OP.

kino, sála, filmy, premietanie, kinematografia, Čítajte viac Kiná sa začínajú otvárať, ako budú fungovať? Prinášame prehľad obmedzení

Pozrite sa, aké filmy si budete môcť už v týchto dňoch pozrieť v kinách:

Spider-Man: Bez domova

Špeciálna predpremiéra – víkend 15. a 16. januára

Film, ktorý prekonáva na celom svete rekordy, má naplánovanú slovenskú premiéru na 20. januára, distribútor ITAFILM ale promptne reaguje na situáciu a tento titul ponúka v špeciálnej predpremiére už cez víkend 15. a 16. januára. Situácia sa môže kedykoľvek zmeniť a po zhoršení epidemiologickej situácie kiná opäť zatvoria.

Priateľský sused Spider-Man sa prvý raz ocitne bez ochrany svojej masky, a tým bez možnosti oddeliť svoj normálny život od nebezpečného života superhrdinu. Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch a ďalší známi herci stvárňujúci hrdinov, zloduchov aj bežných ľudí vo filmovom megahite posledných týždňov.

Tri oriešky pre Popolušku

Od 13. januára

Nórsky remake vianočnej klasiky z roku 1973 Václava Vorlíčka, v ktorej hlavnú úlohu hrala Libuše Šafránková. Na filmové plátna prichádza aj so slovenským dabingom.

Hoci aktuálny severský remake obsahuje aj nové, kontroverzné prvky, základná zápletka zostáva rovnaká. Ak by ste si nepamätali, tu je rekapitulácia: Popoluška po smrti svojho otca žije s krutou macochou a rozmaznanou nevlastnou sestrou, ktoré sa k nej správajú ako k slúžke. Pri jednej zo svojich každodenných prechádzok po lese narazí na skupinu lovcov a odplaší im zvieratá, na ktoré poľujú. Je medzi nimi aj mladý princ, od ktorého sa očakáva, že si na najbližšom kráľovskom bále vyberie nevestu. Popoluška nie je medzi pozvanými, ale keďže sa jej princ páči, rozhodne sa zobrať osud do svojich rúk a zabojovať oňho. Podarí sa jej s pomocou troch zázračných orieškov nájsť šťastie a pravú lásku?

Klan Gucci

Film inšpirovaný šokujúcim príbehom impéria talianskeho módneho domu Gucci stihol koncom novembra iba svoju špeciálnu premiéru tesne pred uzatvorením kín, teraz prichádza na filmové plátna. Tri desaťročia rodinnej histórie, v ktorej nechýba láska, zrada, dekadencia, pomsta ani vražda. Mozaika toho, čo so sebou nesie slávna značka Gucci. Vo filme účinkujú Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons a Al Pacino a režíroval ho Ridley Scott.

Duna

Epické sci-fi v réžii kanadského vizionára Denisa Velleneuva nakrútené podľa slávneho románu Franka Herberta.

Paul Atreides je mladý muž s výnimočným darom, ktorému bol predurčený osud, akému nemôže celkom porozumieť. Musí sa dostať na najnebezpečnejšiu planétu vesmíru, aby zaistil bezpečnú budúcnosť pre svoju rodinu a svoj ľud.

Timothée Chalamet, duna, film Duna, Čítajte viac Seriózna rozprávka pre dospelých. Obstojí Duna u bežného diváka?

Práve tam je možné nájsť vzácnu komoditu – korenie, ktoré dokáže odomknúť plný potenciál človeka. Paul a jeho rod však nie sú jedinými, kto si robí na planétu a jej zásoby nárok. Črtá sa konflikt, v ktorom prežijú len tí, čo dokážu čeliť svojmu strachu.

Eternals

Marvel na jeseň predstavil skupinu nových superhrdinov Eternals. Teraz sa vracajú do kín po januárovom uvoľnení opatrení.

Skupina hrdinov spoza hviezd, ktorí chránili ľudstvo na Zemi od počiatkov, sú nútení opäť zakročiť po tom, čo sa monštruózne bytosti zvané Deviants záhadne vrátia. Eternals sa musia znovu spojiť, aby bránili ľudí.

Eternals prinášajú skvelé herecké obsadenie – Gemmu Chanovú ako Sersi, Richarda Maddena ako všemocného Ikarisa, Kumaila Nanjianiho ako kozmicky poháňaného Kinga, Liu McHughovú ako večne mladú Sprite, Briana Tyree Henryho ako inteligentného vynálezcu Phastosa, Lauren Ridloffovú ako super-rýchlu Makkari, Barryho Keoghana ako samotára Druiga, Dona Leeho ako mocného Gilgameša, Kita Haringtona ako Dana Whitmana, Salmu Hayekovú ako spirituálnu Ajak a Angelinu Jolie v úlohe nebojácnej bojovníčky Theny. Film režíruje oscarová režiserka filmu Krajina Nomádov Chloe Zhao.

King Richard

Len pred niekoľkými dňami získal Will Smith za svoj herecký výkon vo filme King Richard ocenenie Zlatý glóbus. Snímka sa po prestávke vracia do kín, kde ju v novembri po odpremiérovaní premietali iba jeden týždeň.

Životopisná dráma natočená podľa skutočného príbehu slávnych tenistiek Venus a Sereny Williamsových, za ktorých úspechom stojí nezlomnosť a odhodlanosť ich otca. Richarda Williams bol ich prvý tréner a vďaka presnému plánu a usilovnosti svoje dcéry dostal z nebezpečných ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Dojemný a inšpiratívny príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok k dosiahnutiu nemožného.

Kurz manželskej túžby

Do kín sa vracia aj film českého režiséra Radka Bajgara (Teória tigra), ktorý je vzťahovou komédiou s kriminálnou zápletkou. Kurz manželskej túžby sa zaoberá témou, ako vydržať v nefunkčnom vzťahu, ako ho zachrániť, ako v ňom po rokoch žiť. Šťastne a možno aj s vášňou.

Niekoľko extrémne rozdielnych manželských dvojíc prichádza do luxusného rezortu na Kurz pevného objatia. Stane sa tam ale niekoľko vecí, na ktoré už nikto nezabudne… Vo filme účinkujú: Vojta Kotek, Jiří Bartoška, Lenka Vlasáková, Stanislav Majer, Šárka Vaculíková, Ondra Bauer, Josef Polášek, Eva Leinweberová, Vasil Fridrich, Petra Nesvačilová, Lucia Šipošová, Lukáš Latinák, Ondřej Nosálek, Jana Kotrbatá, Ivana Uhlířová, Jana Plodková, Radek Holub.

Nie je čas zomrieť

Posledná bondovka prišla do kín začiatkom jesene, ale po otvorení kín prichádza agent Jeho veličenstva slovenským kinárom na pomoc.

Akčný thriller s Danielom Craigom v hlavnej úlohe, v ktorom sa posledný raz predstavil agent 007. Film so stopážou takmer tri hodiny režíroval Cary Fukunaga a predstavuje sa v ňom plejáda zaujímavých hereckých osobností.

Želanie pre Ježiška

Do kín sa vracia aj česká vianočná romantická komédia Želanie pre Ježiška, v ktorej sa splietajú a rozplietajú mnohé príbehy. Rozkmotrená rodina sa znova snaží uzmieriť. Nezodpovedný frajer, ktorého životnou náplňou je obšťastňovanie žien, zisťuje, že existuje aj otcovská a partnerská zodpovednosť. Spokojnému manželskému páru, ktorému zdanlivo nič nechýba, postaví osud do cesty dievčatko, čo ušlo z detského domova. Úspešný a sebavedomý manažér svoju spriaznenú dušu už našiel, ale predstaviť ju rodičom je preňho nočná mora. A dve osamelé osoby, ktoré už rezignovali na šťastie a hľadanie toho pravého, možno dostanú ešte jednu šancu. Vo filme sa predstavujú Richard Krajčo, Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Elizaveta Maximova, Anna Polívková, Táňa Pauhofová, Hana Vagnerová a mnohí ďalší.

Rodina Addamsovcov 2

Na plátna kín opäť prichádza ikonická rodina. Vydajte sa na letnú dovolenku s rodinou Addamsovcov, ktorý svojím nevšedným chovaním terorizuje svoje okolie.

Ron má chybu

Animovaný film rozpráva príbeh osamelého siedmaka Barneyho a robota Rona. Avšak roztomilý robot Ron je neustále pokazený. Na pozadí modernej doby ovládanej sociálnymi sieťami, v ktorej dominujú digitálne vzťahy a priateľstvá, chlapec Barney a robot Ron prežívajú nevšedné a láskavé dobrodružstvo, počas ktorého zisťujú, že pravé priateľstvá nespočívajú v dokonalosti.

Hlas lásky

Filmová fikcia inšpirovaná životom speváckej super hviezdy Céline Dion. Cesta z Quebecu na svetové pódiá.

Posledná noc v Soho

Režisér Edgar Wright nakrútil psychologický thriller o dievčati (Thomasin McKenzieová), ktorá prišla do Londýna študovať módne návrhárstvo. Jej štúdium zásadne narušujú znepokojujúce nočné vízie. V nich sa vracia do šesťdesiatych rokov a stretáva tu očarujúcu začínajúcu speváčku (Anya Taylor-Joyová). Sú to len sny, alebo sa jej prihovára minulosť? Dievča musí nájsť odpoveď za každú cenu, zvlášť preto, že tieto vízie sú čím ďalej znepokojujúcejšie a začínajú ju ohrozovať.

Francúzska depeša

Do kín sa vracia aj snímka filmárskeho vizionára Wesa Andersona s komplikovaným názvom Francúzska depeša Liberty Kansas Evening Sun. V nej oživuje svojským, nenapodobiteľným andersonovským štýlom zbierku príbehov z posledného vydania veľkých fiktívnych amerických novín uverejňovaných vo fiktívnom francúzskom meste 20. storočia.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ