Krutá realita! Superstar úplne na chvoste, predbehla ju Farma, Talent, ale aj RTVS

Radovan Vávra, Pravda | 03.12.2021 07:00
superstar, Foto:
Superstar s prvým finále divákov príliš nezaujala.
Televízia Markíza bude, zrejme, veľmi rada, keď ukončí vysielanie tohtoročnej série Superstar. Šou sa počas ostatnej nedele prehupla do svojej záverečnej, finálnej fázy a krivka sledovanosti, namiesto, aby išla nahor, nabrala opačný smer.
mrázik, Čítajte aj Vianoce na Markíze: Bez Popolušky, experiment so Slunce, seno a obľúbené klasiky

Superstar bude mať tento rok až štyri finálové kolá, pričom novú spevácku hviezdu spozná Slovensko a Česko v nedeľu, 19. decembra. Minulý rok, keď sa Superstar vysielala počas jari, počas prvej vlny pandémie a všade panoval strach a neistota, tak tvorcovia sa museli popasovať aj s finálovými kolami. Nakoniec sa riešenie našlo. Finále prebehlo, avšak, netradične, bez divákov a boli len dve kolá. Expresné uzavretie minulej sezóny bolo jediným možným riešením. Tento rok Markíza s Novou robia finále už tradičnejšie.

tri oriešky pre popolušku, popelka, Čítajte aj V roku 2022 príde zmena! Vojnu medzi Jojkou a Markízou o Popolušku vyhrala RTVS

Prvé finále počas ostatnej nedele poznamenalo odstúpenie zo súťaže. Vôbec po prvýkrát v histórii u nás. Hneď na začiatku prenosu sa so Superstar rozlúčila talentovaná nádejná speváčka Nikita Machytková kvôli vážnemu zdravotnému stavu svojej matky. O titul Superstar teda súťažilo už len deväť speváčiek a spevákov.

red notice, gal gadot, Čítajte aj Ešte nič iné nebolo na Netflixe sledované ako toto! Najdrahší film splnil svoj účel...

Superstar sa znova vysielala v nedeľu, teda u nás sa znova menil slot. Doteraz sa nové časti uvádzali v piatky. Markíza zaznamenala podpriemerný výsledok. Prvé finále sledovalo len 361-tísíc divákov. V komerčnej cieľovke dosiahla len 6,8% sledovanosť s nízkym trhovým podielom na úrovni 19,9%.

and just like that, sex v meste, Čítajte aj Návrat Sexu v meste, nový Star Wars seriál a to nie je všetko! Seriálový december je tu...

Spevácku šou počas víkendu predbehli všetky veľké šou. V sobotu sa zadarilo aj Farme. Duel sledovalo 457-tisíc divákov, pričom reality šou uhrala svoj rekord. Na Jojke v sobotu sa vysielala premiérová epizóda Talentu, ten sledovalo 416-tisíc divákov. Veľkým šou stále kraľuje RTVS a jej Pečie celé Slovensko. Ďalšiu časť si pustilo 546-tisíc divákov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ